xcounter
#

На КБТЗ проводять завершальний етап випробувань модернізованого танку Т-72АМТ (фото)

1614
Зважування Т-72АМТ на Київському бронетанковому заводі
Зважування Т-72АМТ на Київському бронетанковому заводі

ДП "Київський бронетанковий завод" проводить завершальний етап випробувань модернізованого танка Т-72АМТ

Завершальні випробування зі зважування модернізованої машини, створеної працівниками ДП "Київський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", проводяться сьогодні, 11 червня, на території підприємства.

Відзначається, що вже за кілька тижнів фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки підготують комплексний висновок щодо випробувань усіх характеристик танку.

Читайте також: ​Т-72АМТ - постріл високоточним "Комбатом" (ексклюзивне відео з випробувань)
Т-72АМТ
Зважування Т-72АМТ на Київському бронетанковому заводі

Нагадаємо, Т-72АМТ серійно виготовляється на "Київському бронетанковому заводі" і є модернізованою версією радянського танку Т-72А. На початку цього року, підприємство відвантажило Збройним силам три десятків таких машин.

Т-72АМТ
Остання партія з 6 танків Т-72АМТ передана ДП "Київський бронетанковий завод" ЗСУ у березні 2020 року

Як ми вже повідомляли раніше, оновлена версія танку останнім часом проходила випробування на Чернігівщині. Зокрема були проведені ходові та підводні випробовування, а також тестування можливості вести вогонь високоточним протитанковим снарядом "Комбат" від ДККБ "Луч".

Відомо, що модернізований танк отримав посилений захист завдяки встановленню нового покоління динамічного захисту "Ніж", сучасні прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління, оновлений нічний приціл 1К13, комплект з цифрової радіостанції Aselsan та супутникової навігаційної апаратури СН-3003 "Базальт".

Т-72АМТ
Т-72АМТ на випробуваннях в ДНДІ

Крім того, було покращено й ходові можливості бронемашини. Зокрема танк отримав нові обрезинені та з резинометалевим шарніром гусениці, більш потужний двигун В-84-1 на 840 к.с. Водночас механік-водій Т-72АМТ зможе використовувати камеру заднього ходу, що дозволить значно спростити керування танком.

Читайте також: Т-72АМТ у Збройних Силах: передано десятки машин, яких вистачить на танковий батальйон