xcounter
#

На КБТЗ відвантажено першу партію модернізованих танків Т-72 для ЗСУ (фото)

101
Т-72АМТ ЗСУ
Т-72АМТ ЗСУ

24 січня ц.р., перша партія з 15 одиниць модернізованих ДП "Київський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", танків Т-72 відправилася у танкові підрозділи Збройних сил України

Передачу техніки організував Об’єднаний центр забезпечення військово-технічним майном, повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу Командування Сил логістики ЗСУ.

Уповноважені особи завантажили військову техніку на універсальні платформи автоматизованим методом та встановили на спеціальні шпори, що входять у комплект постачання, задля дотримання належних заходів безпеки на залізничному транспорті під час перевезення бронетехніки. Башту та ствол гармати також зафіксували у нерухомому положенні з метою унеможливлення поворотів під час руху.

Читайте також: Т-64 зразка 2017 року для ЗСУ: у Львові готова чергова партія танків
Завантаження модернізованих на ДП "Київський бронетанковий завод" Т-72АМТ для відправлення їх підрозділам ЗСУ
Завантаження модернізованих на ДП "Київський бронетанковий завод" Т-72АМТ для відправлення їх підрозділам ЗСУ

Наголошується, що відновлені машини пройшли капітальний ремонт, їм було доопрацьовано оптику, стабілізаційну систему гармати, покращені загальні ходові характеристики.

Варто додати, що судячи зі світлин Командування Сил логістики, відремонтовані танки були модернізовані по проекту ДП "Київський бронетанковий завод" "Т-72АМТ" (з окремими відмінностями від базового проекту), що був представлений у 2017 році.

Модернізація танку Т-72А до версії Т-72АМТ від ДП "Київський бронетанковий завод"
Модернізація танку Т-72А до версії Т-72АМТ від ДП "Київський бронетанковий завод"

Нагадаємо, ця версія була розроблена фахівцями КБТЗ на замовлення Збройних Сил України та кілька років проходила випробування.

Як раніше повідомлялося Defense Express, проект модернізації "Т-72АМТ" серед іншого, передбачає встановлення на танк приладів нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління, нічного прицілу 1К13 з можливістю ведення вогню керованою ракетою "Комбат", двигуна В-84-1 замість В-46, комплексу динамічного захисту по тип танку Т-72UA, радіостанцій Aselsan, навігаційної системи СН-3003 "Базальт"; ведучих коліс з гусеницями та відкидними щитками по типу Т-80.

Модернізований на ДП "Київський бронетанковий завод" Т-72АМТ
Модернізований на ДП "Київський бронетанковий завод" Т-72АМТ

Варто зазначити, що найближчим часом, до кінця січня ц.р., у війська буде відправлена друга партія танків з 10 одиниць після капітального ремонту. Крім того, у лютому танкісти ЗСУ отримають ще шість одиниць Т-72 з покращеними характеристиками, якими буде укомплектовано танковий батальйон.

Читайте також: Тrimen презентувала модернізований танковий командирський приціл ТКН-3ЕТ (фото)