xcounter
#

КБ "Луч" таки розробляє ударний БПЛА "Сокіл-300": за власні обігові кошти

12504
Безпілотник "Сокіл-300" від ДККБ "Луч" під час презентації у листопаді 2020 року
Безпілотник "Сокіл-300" від ДККБ "Луч" під час презентації у листопаді 2020 року

Офіційна презентація проекту першого українського ударного безпілотного апарату відбулася 6 листопада 2020 року

Прес-служба ДК "Укроборонпром" повідомила, що ДККБ "Луч" продовжує розробку вітчизняного ударно-розвідувального БпАК.

"Інвестувати у нові розробки можуть собі дозволити практично дві категорії підприємств. Перша – фінансово успішні підприємства державного ОПК, як-от Київське конструкторське бюро "Луч", що за власні обігові кошти розробляє розвідувально-ударний безпілотний літальний апарат “Сокіл-300", - повідомила прес-служба Концерну на своїй офіційній сторінці Facebook.

Читайте також: Розвідувальний БПЛА Raybird-3 навчився злітати з автомобіля під час руху (відео)

Нагадаємо, "Сокіл-300" був вперше представлений (у вигляді повнорозмірного макета) 6 листопада минулого року. За задумом розробників комплекс призначений для ведення розвідки та завдаванні ударів високоточним керованим озброєнням на оперативній та тактичній глибині противника.

Такий безпілотник буде здатний нести до чотирьох керованих ракет РК-2П з дальністю дії до 10 км з загальною масою корисного навантаження до 300 кг.

РК-2П
Ракета РК-2П для БПЛА "Сокіл-300"

Радіус дії апарата з радіозв’язком - від 150 до 300 км (з ретранслятором), а максимальна дальність польоту, в залежності від типу встановленого двигуна, може становити від 1 до 3,3 тисячі кілометрів при тривалості польоту від 3 до 26 годин.

ОПСН
Оптична прицільна станція наведення від "Ізюмський приладобудівний завод"

"Сокіл-300" має бути оснащений сучасною гіростабілізованою оптичною станцією наведення ОПСН від ДП "Ізюмський приладобудівний завод", малогабаритною бортовою радіолокаційною станцією та радаром з синтезованою апертурою (SAR) від приватної компанії "Радіонікс".

Сокіл-300
Тактико-технічні характеристики БПЛА "Сокіл-300"

Варто додати, що дещо пізніше, заступник міністра оборони України Олександр Миронюк відзначив, що хоть "Сокіл-300" має перспективу, але в готовому вигляді він "буде не сьогодні чи завтра і не найближчі 2-3 роки", а рішення про державне фінансування дослідно-конструкторської роботи буде прийматися лише після "визначення місця цієї техніки чи озброєння у бойовому порядку".

Читайте також: Третій Akıncı від Baykar піднявся в небо: оголошені строки отримання цих БПЛА повітряними силами Туреччини (відео)