xcounter
#

Третій Akıncı від Baykar піднявся в небо: оголошені строки отримання цих БПЛА повітряними силами Туреччини (відео)

Akıncı від Baykar
Akıncı від Baykar
4137

Baykar вийшов на фінішну пряму у розробці ударно-розвідувального дрона Akıncı

Третій прототип БПЛА Akıncı від турецької компанії Baykar Defense піднявся у небо. Як повідомляє розробник, під час польоту вперше дрон досяг своєї максимальної швидкості, яка за раніше опублікованими ТТХ складає 463 км/год.

Ця подія сталась 27 березня та завершила черговий етап випробувань, які, судячи з усього, вже знаходяться на фінальній стадії. Зокрема, турецьке видання TRT повідомило, щодо кінця року повітряні сили Туреччини мають отримати шість Akıncı.

Читайте також: Akinci замість F-35: як посилиться флот Туреччини в 2021 році

Враховуючи те, що перший політ Akıncı був здійснений лише два роки тому, то Baykar досяг доволі швидких темпів у розробці дрона. Щобільше, компанія, не очікуючи формальних завершень випробувань, вже запустила серійне виробництво БПЛА.

Akıncı
Baykar вже виготовив три Akıncı

Нагадаємо, що Akıncı має тривалість польоту до 24 годин, максимальна висота польоту - 12 кілометрів, радіус польоту у межах базової станції управління - до 250 кілометрів.

Максимальне бойове навантаження Akıncı може досягати 1350 кілограмів - до 450 кілограмів на внутрішній підвісці та до 900 кілограмів на зовнішніх вузлах підвіски.

Baykar Akıncı
Akıncı має доволі широкий арсенал високоточної зброї

Головною особливістю дрона є можливість його використання для знищення наземних цілей за допомогою крилатих ракет SOM на відстані близько 250 км. А також можливість використання ракет "повітря-повітря".

Читайте також: Подальші кроки "Нептуна", САУ "Богдана" та HMMWV для ЗСУ: події тижня від Defense Express