xcounter
#

Канадські ВПС провели перші за чотири роки навчання в Арктиці: що передбачала програма тренувань

1267
Хто цей "ймовірний противник", атаки якого Канада збирається відбивати в Арктиці - офіційно не було заявлено. Але схоже, що мова про РФ
Хто цей "ймовірний противник", атаки якого Канада збирається відбивати в Арктиці - офіційно не було заявлено. Але схоже, що мова про РФ

Для першого тренування ВПС Канади підняли два F/A-18 та один паливозаправник Airbus A310

Королівські військово-повітряні сили Канади вперше за чотири провели навчання у Арктичному регіоні, біля островів Баффін.

Для цього тренування були задіяні два літаки F/A-18 (CF-18/CF-188 за канадським позначенням) та "повітряний танкер" Airbus A310 (CC-150T за канадським позначенням), пише портал Janes.

Читайте також: CША спрогнозували війну між Росією та Україною у 2021 році: ризик - помірний, ймовірність - середня, але ...
На фото - F/A-18 та Airbus A310 канадських ВПС

Ці навчання відбувались із 18 по 20 січня. Програма навчань передбачала повітряну дозаправку винищувачів F/A-18, та виконання довготривалого патрулювання біля островів Баффін.

Мета навчань – відпрацювання захисту Канади від можливої повітряної атаки, що може відбутись із напрямку Артики

CF-18/CF-188 канадських ВПС

Канадські військово-повітряні сили планують і далі проводити такі навчання. Їх метою буде не лише відпрацювання конкретних тактичних завдань.

Але й також – відпрацювання та здатність екіпажів діяти у складних погодних умовах протягом усіх пір року, організація технічного обслуговування та логістичної підтримки підрозділів ВПС, що діятимуть в арктичному регіоні у відриві від своїх основних баз.

С-130 - "робоча конячка" для логістичного забезпечення в тому числі і в регіоні Арктики

Як раніше повідомляв Defence Express, у липні 2020 року Канада запустила тендер на постачання 88 винищувачів нового покоління для потреб військово-повітряних сил країни.

Учасники конкурсу - винищувач F-35 від компанії Lockheed Martin, F/A-18E/F Super Hornet від Boeing, а також Gripen-E від компанії Saab. Новий винищувач має замінити парк застарілих CF-18 Королівських канадських ВПС.

Обрати постачальника для заміни флоту винищувачів ВПС Канади планують у 2022 році, а перша поставка нових винищувачів має відбутись у 2025 році
Читайте також: ​Винищувачі, транспортники, гелікоптери: Повітряні Сили ЗСУ готуються до дій (фото)