xcounter
#

Юрій Гусєв: "Контракт на три літаки Ан-178 буде підписаний до кінця цього року"

1450
Перший льотний зразок літака Ан-178 під час церемонії викатки із цеху у 2015 році
Перший льотний зразок літака Ан-178 під час церемонії викатки із цеху у 2015 році

Мова йде про нові військово-транспортні літаки для Збройних сил України

Новообраний генеральний директор ДК "Укроборонпром" 21 грудня ц.р. відвідав ДП "Антонов" де ознайомився з поточним станом справ на авіабудівному підприємстві.

Разом з Міністром інфраструктури Владиславом Криклієм, заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тарасом Коваленком та головою парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександром Завітневичем, очільник Концерну оглянув виробничі потужності та цехи авіазаводу й обговорили плани щодо випуску перспективних літаків "Антонова".

Читайте також: На ЛДАРЗ оперативно відремонтували пошкоджений у цьому році винищувач МіГ-29 (фото)
Антонов

В рамках візиту Юрій Гусєв підтвердив актуальність контракту на три Ан-178 з Міноборони, укладання якого обіцяють вже кілька місяців.

"Втім, вже сьогодні я можу пообіцяти: контракт на три літаки Ан-178 буде підписаний до кінця цього року. Протягом екскурсії виробничими приміщеннями заводу ми встигли провести переговори з Укрексімбанком та отримати запевнення, що це станеться у 2020-му році. Ми зробимо для цього все можливе, а якщо потрібно, і неможливе. Позаяк це питання на особливому контролі Президента України Володимира Зеленського", - наголосив Юрій Гусєв.

Антонов

Також він нагадав про початок процесу трансформації Концерну й важливу роль ДП "Антонов" в цьому процесі.

Ан-70

"Будуть створені нові галузеві об’єднання. Зокрема, Антонов стане центром аерокосмічного холдингу, який відкриє нові можливості: і по комплектуючим, і по спільним проєктам з відомими компаніями, і по залученню фінансів, які сьогодні неабияк потрібні. Стан, в якому знаходиться авіаційна галузь, є неприпустимим для сучасної європейської країни, – саме тому ми обговорюємо сьогодні можливості та перспективи. Антонов є особливим підприємством для країни й світу", – відзначив генеральний директор ДК "Укроборонпром".

Ан-178

Нагадаємо, наразі на заводі продовжують складання нового літака для МВС Перу (борт 006) та роботи з заміщення російських систем на першому льотному зразку Ан-178 (борт 001).

Ан-178

Крім того, в різному стані готовності (від 13 до 30%) на підприємстві знаходяться ще чотири машини (борти 007, 008, 009 та 010).

Читайте також: До кінця 2020 року ДК "Укроборонпром" очікує укладання держконтрактів з Міноборони ще на 6,5 млрд грн