xcounter
#

Якими ракетами бив ворог вночі 15 лютого і що вдалося збити

2219
Пуск ракети типу "Калибр", фото ілюстративне
Пуск ракети типу "Калибр", фото ілюстративне

Ворог випустив по Україні 26 ракет різних типів, з них силами протиповітряної оборони збито половину

Російське окупаційне військо ночі 15 лютого здійснили черговий терористичний обстріл України із застосуванням далекобійних ракет різних типів — Командування Повітряних Сил ЗСУ розкриває деталі цієї атаки включно зі збитими цілями нашими підрозділами протиповітряної оборони.

Найбільше ворог випустив у залпі 12 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, що злітали з авіабази Енгельс. Силами ППО знищено 8 ракет. Також з району Новоросійська, що у РФ, противник випустив 2 крилаті ракети типу "Калибр", збито обидві цілі. Також використано 4 ракети Х-59 (випущено із тимчасово окупованої території Запорізької області, а також із Курської області), збито дві ракети.

Читайте також: ​РФ все частіше застосовує ряд нових ракетних систем проти України

Є ймовірність, що у залпі були й північнокорейські ракети — ворог випустив 6 балістичних ракет типу "Искандер-М або ж KN-23 з Воронезької області, з них збито одну. І також 2 ракети із ЗРК С-300 з Бєлгородської області. Таким чином, загалом ворог випустив по Україні 26 ракет, з них збито половину — 13 одиниць.

Нагадаємо, що це п’ята масова ракетна атака по Україні у цьому році, попередня відбулася у ніч на 7 лютого, коли ворог випустив одразу 64 дронів та ракет різних типів.

Також під час цієї атаки ворог вперше використав для ударів по Україні гіперзвукову ракету "Циркон", застосування цього типу озброєння раніше підтвердили експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ).

Читайте також: Як найкраще збивати ракети і дрони єменських хуситів - у ВМС США роблять свої висновки