xcounter
#

Як ЗСУ "підказують" морпіхам США, що вони обрали правильну стратегію для війни в Тихому океані

6414
Т-80 морської піхоти ВМСУ, лютий 2022 року, фото ілюстративне
Т-80 морської піхоти ВМСУ, лютий 2022 року, фото ілюстративне

У Корпусі морської піхоти США кажуть, що висновки з війни в Україні будуть корисними для їхньої власної стратегії

Війна в Україні допомагає військовому керівництву США підтвердити деякі основні ідеї нового прибережного полку Корпусу морської піхоти США, що передусім "заточений" на боротьбу з китайськими військами – про це йдеться у матеріалі видання Defense News.

Так, за словами генерала Девіда Бергера, у США поки не поспішають використовувати досвід війни в Україні для перебудови Корпусу на їхній основі, однак "перші висновки, зроблені з війни в Україні, співпадають з діями 3-го прибережного полку морпіхів на Гаваях і в Тихоокеанському регіоні.

Читайте також: Китай поки не постачає до РФ озброєння, але зафіксовані деякі дотичні речі - розвідка США

В одному з таких висновків йдеться про цінність "наділення нижчих тактичних лідерів та їхньому навчанню дійсно надвисокого ступеня" та надання їм ширших повноважень.

безпілотна ракетна система NMESIS
Безпілотна ракетна система NMESIS для морпіхів США

Відзначається, що 3-й прибережний полк морської піхоти є першим у своєму роді підрозділом, що призначений для розосередження невеликих груп морпіхів по театру воєнних дій для збору розвідінформації про засоби противника, вивчення простору бойових дій, організації пунктів дозаправлення та переозброєння, використання мобільних ПУ з ПКР для перекриття противнику виходу в море тощо.

І такі групи мають постійно бути в русі, щоб їх не могли виявити та ліквідувати. Загалом, як відзначає Бергер, такі невеликі групи з близько 75 "морських піхотинців" могли б "повторити досвід" ЗСУ, коли невеликим підрозділами не завжди треба отримувати дозвіл від "командування вище".

Фото: ВМС ЗСУ
Фото: ВМС ЗСУ

"Наприклад, якщо вони [українські військові] знаходять можливість націлитися на війська завдяки значному обсягу інформації, що вони мають за допомогою невеликих БПЛА та інших датчиків, вони діють швидко", – йдеться у повідомленні.

За словами Бергера, війна в Україні у деяких моментах "повністю підтверджує ті зміни, які ми вносимо і те, як ми тренуємося. Ми маємо бути розпорошені. У вас повинна бути достатня мобільність, щоб ви могли доволі часто переміщувати свій підрозділ".

Також Бергер зауважує, що війна змушує звертати окрему увагу на логістику: "Ми маємо планувати логістику у конкурентному середовищі, яке дуже розподілене, дуже розосереджене".

Як підсумок Бергер каже, що "війна в Україні не підтверджує все у "силовому дизайні", але деякі елементи... дуже важливі для нас, щоб рухатися вперед, і на них треба звернути увагу".

Читайте також: Війна в Україні створює тренди: п’ять важливих речей, які мають бути в арсеналі сучасної армії