xcounter
#

Як США відбирають виробників зброї по ленд-лізу для ЗСУ

7857
Залп з РСЗВ HIMARS
Залп з РСЗВ HIMARS

Пентагон наразі шукає пропозиції по новому озброєнню для України

Міністерство оборони США наразі розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо нового інноваційного озброєння, а також комерційних можливостей, які ці компанії могли б розробити та виготовляти для України, щоб допомогти їй у боротьбі з російськими окупаційними військами, йдеться у повідомленні CNN.

ПТРК Javelin
ПТРК Javelin в руках українських військових

Пропозиції, на які подало запит Міноборони США і які наразі розглядаються, були передусім зорієнтовані на ключові військові потреби України – йдеться, зокрема, про засоби ППО, протитанкові, протипіхотні, БПЛА, контрбатарейна боротьба та захищений зв’язок тощо.

Читайте також: Схоже HIMARS працюють 24/7: знищені склади боєприпасів, бази, штаби та пункти управління армії РФ (відео)

switchblade
Баражуючий боєприпас Switchblade

Очікується, що найближчими тижнями Пентагон вирішить, які саме ідеї буде він реалізовувати, що зрештою може призвести до виробництва зброї як для України, так і для збройних сил США.

Мета такої "програми" полягає в тому, щоб отримати ідеї та інформацію й пришвидшити виробництво та наростити більше потужності на промисловій базі, оскільки США та союзникам доведеться підтримувати Україну зброєю після того, як закінчаться її власні запаси.

РСЗВ HIMARS
Постріл з РСЗВ HIMARS, фото ілюстративне

"Зокрема, міністерство вивчає варіанти, які дозволили б прискорити виробництво та наростити додаткові потужності на промисловій базі для зброї й спорядження, які можна швидко експортувати, розгортати з мінімальною підготовкою і які довели свою ефективність на полі бою", – йдеться у повідомленні Міноборони США.

M777
Бійці ЗСУ ведуть вогонь з гаубиці M777, фото з відкритих джерел

Зауважується, що одним з критеріїв для відбору нових виробничих контрактів стане термін їх виконання, оскільки Пентагон шукає потенційні постачання в діапазоні від "до 30 днів і до понад 180 днів". Міноборони США також просить детально описати, на якому типі повітряної, наземної чи морської платформи можна розгорнути їхню зброю та чи є в них вже щось у виробництві.

F-16
Винищувач F-16, фото ілюстративне

Зазначається, що ці зусилля стали продовженням зустрічі Пентагону на початку цього року з найбільшими оборонними підрядниками, а також погодження Конгресом фінансування контрактів на закупівлю зброї на додаток до скорочення та передачі систем з військового арсеналу США.

Читайте також: У РНБО назвали строки отримання ленд-лізу та роз'яснили щодо потреби у тисячах гаубицях та бронетехніки