xcounter
#

Як швидко ЗСУ зможуть отримати сотні тисяч 35-мм боєприпасів для німецьких зенітних танків

4229
ЗСУ Gepard, фото ілюстративне
ЗСУ Gepard, фото ілюстративне

Для ефективної "шахідобійки" Україні потрібно більше боєприпасів

Україна вже має на озброєнні десятки німецьких зенітних самохідних установок Gepard, і вони зарекомендували себе на полі бою як ефективні "шахідобійки" і не тільки, але головне питання полягає в тому, щоб наші військові мали достатньо боєприпасів для того, щоб знищувати ними цілі у повітрі.

gepard
Зенітна самохідна установка Gepard

Річ у тім, що з цими установками Німеччина виділила не надто велику кількість 35-мм боєприпасів, передача яких обмежується, наприклад, позицією Швейцарії, яка є виробником цих снарядів, але тримає нейтралітет і не дає згоду на їхню передачу.

Читайте також: Ще 7 Gepard, морські БПЛА та запасні частини для Мі-24 - черговий пакет допомоги від Німеччини

Водночас – судячи з інтерв’ю очільника німецької компанії Rheinmetall Арміна Паппергера виданню Bild, питання з постачанням боєприпасів для Gepard буде вирішено, але не настільки швидко, наскільки хотілося б.

Зокрема, на питання про те, як швидко компанія зможе поставити боєприпаси для зенітного танка Gepard, очільник Rheinmetall відповідає наступне: "Ми закінчимо виробництво першої партії боєприпасів у червні-липні. До середини наступного року ми поставимо в Україні 300 тисяч боєприпасів. Це багато, так що будемо сподіватися, що українська проблема для Gepard буде вирішена".

Звісно, що це повідомлення можна прочитати так – що Україна отримає боєприпаси до ЗСУ Gepard лише в середині 2024 року. Але, ймовірніше, йдеться про загальну кількість боєприпасів, яку ми отримаємо до того часу і які будуть постачатися меншими партіями орієнтовно вже з літа 2023 року, коли й закінчиться виробництво першої партії цих боєприпасів.

Читайте також: ЗСУ вже майже використали 60 тисяч боєприпасів до німецьких Gepard, але є перепона, щоб отримати більше