xcounter
#

Як палає рашиський Т-72Б3 та чому в нього не завжди відриває башту (відео)

9223
Як палає рашиський Т-72Б3 та чому в нього не завжди відриває башту (відео)

На відео потрапив черговий з 1122 танків армії РФ, які були знищені на ранок 7 травня українськими захисниками

У мережі з'явилось дійсно унікальне відео - палаючий Т-72Б3 майже одразу після успішного ураження. Судячи з відео рашиський танк наступав через поле та був навіки зупинений вправним вогнем українських бійців.

Попри те, що, на перший погляд, танк просто димить, насправді в ньому вирує полум'я, яке добре видно через ледь відчинений люк механіка водія. Положення цього люка та ствола гармати, говорять, що, скоріш за все, рашиський механік водій не зміг вибратись з ураженої машини.

Читайте також: Британські високоточні ракети Brimstone вже в Україні і знищують рашистів (фото)

Водночас можуть виникнути питання, чому попори пожежу не здетонував боєкомплект, а башта традиційно не відлетіла на декілька метрів. Але справа в тому, що не завжди боєкомплект детонує одразу після ураження машини, а відбутися це може у результаті пожежі спричиненою ураженням.

Нарешті відрив башти також трапляється не кожного разу. Зокрема на відео від українських десантно-штурмових військ можливо помітити два однакових палаючих танка, але один з баштою, а другий без.

Тому, на справді, відрив башти пов'язаний із багатьма факторами, включно із наповненістю боєукладки та навіть рівномірним розміщенням в ній снарядів та їх типу. Також впливає і хід детонації, коли снаряди можуть вибухнути не одномоментно та навіть положення люків на башті.

Щодо Т-72Б3 на першому відео, то башту йому все ж такі відірвало, про що говорить відео від 93-ої окермої механізованої бригади Холодний Яр.

Зазначимо, що з 24.02.2022 року українські захисники вже знищили понад 1100 танків армії РФ, включно із найновішим Т-90М "Прорив", який згорів так само, які і всі інші рашиські танки.

Читайте також: Рашисти ввели у бій частини на БМП-2М з бойовим модулем "Бережок" (фото)