xcounter
#

Як мінімум ще одна країна, окрім Польщі, поставила танки Т-72 для ЗСУ (фото)

41784
Т-72 болгарської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Т-72 болгарської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Поява таких танків від балканського постачальника стала вкрай неприємним сюрпризом для рашистів

У відкритих джерелах, зокрема на Twitter-профілі twitter-профілі Ukrainian Weapons Tracker, з’явилось відео, яке вказує – в руки орків потрапив наш танк Т-72М1.

Його нам поставила приватна болгарська компанія Apolo Engineering, котра виконала модернізацію саме цього танка в 1993 році.

Читайте також: Яку техніку Україна зможе ремонтувати на заводах в Болгарії

Польський портал Defence24 акцентує, що Болгарія не займалась серійним виробництвом танка типу Т-72, та його модифікацій.

Далі можемо побачити наступний "різнобій": поляки пишуть, що Болгарія мала в своєму розпорядженні аж 423 танки Т-72, а от за даними The Military Balance за 2021 рік болгарська армія має лише 90 танків типу Т-72.

Болгарські Т-72 та американські M1 Abrams, джерело - Cpl Justin Updegraff

Водночас, є взагалі варіант, що цей танк із позначкою від болгарської Apolo Engineering насправді був поставлений із Чехії. Просто болгарський підрядник провів ремонт, перед відправкою Т-72 для України.

Але у всякому разі, поява бойових машин від болгарського постачальника напевне привів рашистів до фрустрації та депривації. Бо це все означає остаточну втрату для Кремля своєї "традиційної зони впливу" на Балканах та в Східній Європі.

Болгарські Т-72, фото з відкритих джерел
Читайте також: Україна може отримати гаубиці Д-30 від "проросійської" держави на Балканах