xcounter
#

Ізраїль має для однієї з країн план викупити у США вертольоти Black Hawk та модернізувати їх

5259
Ізраїльська IAI пропонує власну модернізацію гелікоптерів Black Hawk
Ізраїльська IAI пропонує власну модернізацію гелікоптерів Black Hawk

Йдеться про декілька десятків гелікоптерів, які США планують найближчим часом вивести з експлуатації

Аргентинське військо протягом останніх років розглядає різні плани і має пропозиції від різних компаній у напрямку посилення парку гелікоптерів цієї країни — одну з таких пропозицій Аргентина отримала від компаній з Ізраїлю, і стосується воно закупівлі вживаних американських гелікоптерів.

Річ у тім, що Сполучені Штати планують найближчим часом вивести з експлуатації одразу 51 гелікоптер UH-60L Black Hawk — через потребу в оптимізації ресурсів, а також плани з впровадження нових платформ у військо, як нагадує видання Zona Militar.

Читайте також: Як Аргентина ще у 70-х роках створила танк TAM та тепер модернізує його до рівня M10 Booker

Зрозуміло, що "зайві" машини цілком можна було б реалізувати через одну з програм, яке підтримує оборонне відомство — на кшталт Foreign Military Sales (FMS) чи Excess Defense Articles (EDA), вартість однієї одиниці визначена на рівні орієнтовно 2 млн доларів.

Тож ізраїльські компанії пропонують викупити партію гелікоптерів UH-60L Black Hawk, провести капітальний ремонт, а також модернізувати машини відповідно до вимог та потреб Аргентинського війська.

На першому етапі пропонують оновити десять машин, і потім розпочати роботи над другою партією за аналогічною кількістю гелікоптерів — "щоб задовольнити оперативні потреби Управління армійської авіації на найближчі роки".

Як відзначають у виданні, хоч сьогодні аргентинські військові та міноборони аналізують низку різних пропозицій, але інші є менш привабливими у порівнянні з ізраїльським рішенням. Скільки зрештою обійдуться Аргентині два десятки вживаних та модернізованих Black Hawk залишається під питанням.

Читайте також: Аргентина бідкалась, що нема грошей на F-16, а тепер хоче повітряні танкери й підводні човни