xcounter
#

Італія теж хоче новий винищувач: країна почала вкладати гроші у Tempest та визначилася із "крутими" проєктами на майбутнє

1191
Італія теж хоче новий винищувач: країна почала вкладати гроші у Tempest та визначилася із "крутими" проєктами на майбутнє

До програми створення винищувача наступного покоління під назвою Tempest італійське міноборони приєдналося у 2019 році

Італія збільшує витрати на оборону та вже в цьому році розпочне фінансування програми створення винищувача Tempest.

Так, як повідомляє видання Defense News, до цього часу міноборони Італії не могло розпочати фінансування програми Tempest попри ризики для італійської військової промисловості.

Читайте також: "Розумна" зброя для майбутнього винищувача Tempest: у Великобританії хочуть створити аналог американської "Золотої орди"
Винищувач Tempest
Модель винищувача Tempest

Однак тепер стало відомо, що в цьому році країна вже виділить на програму 24 млн доларів – стільки ж коштів буде виплачено і у 2022 та 2023 роках.

Разом з тим, у 2024-2026 роках коштів буде виділено вже трохи більше – 106 млн доларів США, а з 2027 по 2035 рік ця сума становитиме 2,2 млрд доларів.

Tempest винищувач
Щоб бути кращим у повітрі, британський винищувач отримує низку новітніх систем. Фото: BAE Systems

Таким чином, загальний бюджет на програму Tempest становитиме 2,4 млрд доларів США з 2021 по 2035 рік.

Загалом бюджет міноборони Італії на 2021 рік вийшов на 5 % більше за минулорічний і становить 19,9 млрд доларів. З них на закупівлі виділено 4,7 млрд доларів, що на 44 % більше, ніж минулого року.

Tempest
Tempest

Наразі відомо, що італійське оборонне відомство визначило шість "флагманських" програм, які матимуть гарантований потік фінансування – окрім винищувача Tempest до цього списку також входять хмарні обчислення для збройних сил, нова машина-амфібія, модернізація ППО та ПРО Італії, новий радар для ППО, нові есмінці, а також нова армійська броньована машина.

Читайте також: Збирає в 10 000 разів більше даних: нові деталі про унікальну РЛС для майбутнього винищувача Tempest