xcounter
#

Хорватія хоче поглибити співпрацю з ХДЗ "Палада"

1896
120 метровий композитний автономний плавучий док ERENEOS проекту 50478, вантажністю 7100 тонн побудований для кіпрської компанії Multimaine Shipyards Ltd, Cyprus у 2017 році
120 метровий композитний автономний плавучий док ERENEOS проекту 50478, вантажністю 7100 тонн побудований для кіпрської компанії Multimaine Shipyards Ltd, Cyprus у 2017 році

Днями держпідприємство відвідав Почесний консул цієї країни в Україні Сергій Фаткуллін

Під час зустрічі було обговорено низку можливих майбутніх проектів, як то будівництво плавучого госпіталю та готелів.

Призначенням подібного госпіталю стане лікування населення під час пандемії або інших катастроф природного чи техногенного характеру. Не менш цікавим є проект будівництва плавучих готелів на базі залізобетонних понтонів для Адріатичного моря.

Читайте також: Командувач ВМСУ повідомив подробиці щодо розбудови інфраструктури флоту України (відео)
Палада
Плавучий док DORMAC DOCK 1 довжиною 155 метрів та вантажністю 8500 тонн з "морського" залізобетону, побудований для ПАР у 2016 році

Додатково сторони обговорили налагодження контактів між ХДЗ "Палада" та суднобудівними підприємствами Хорватії й можливість інвестування в українське держпідприємство.

Палада
ХДЗ "Палада" може проектувати та будувати дійсно великі плавучі конструкції

"Завод "Палада" має по-справжньому унікальні потужності для того, щоб будувати не лише доки. Торік ми збільшили його завантаження у 2,5 раза завдяки внутрішньому державному замовленню, тепер продукція підприємства зацікавила хорватську сторону. Переконаний, що іноземні інвестиції стануть тим поштовхом, який забезпечить новий виток розвитку заводу", - прокоментував цю зустріч гендиректор Концерну Юрій Гусєв.

Палада
120 метровий композитний автономний плавучий док ERENEOS проекту 50478

Варто додати, що з продукцію "Палади" в Хорватії давно знайомі й успішно експлуатують її вироби вже понад 40 років.

Нагадаємо, минулого року ДП "Херсонський державний завод "Палада" завершив будівництво двох понтонів для ДПСУ, а також вперше за багато років побудував для ВМСУ новий 57-метровий плавучий причал з "морського" бетону ПЖ-61У.

Палада
Патрульний катер типу "Айленд" (Island) біля нового плавучого причалу від ХДЗ "Палада" в порту "Південний"

Крім цього, поточного року ВМСУ замовить в держпідприємства другий ПЖ-61У, який також планують розмістити в порту "Південний" для забезпечення стоянки всіх п’яти катерів "Айленд", які до кінця цього року встануть на озброєння ВМСУ.

Читайте також: ​"Мотор Січ" розробляє корабельний вертоліт для українських корветів типу Ada: деталі проекту