xcounter
#

"Палада" побудувала плавучий причал для ЗСУ в рекордні строки (відео)

2432
Плавучий залізобетонний причал виробництва ХДЗ "Палада" для катерів ВМС України прямує до порту "Південний"
Плавучий залізобетонний причал виробництва ХДЗ "Палада" для катерів ВМС України прямує до порту "Південний"

Наразі перше за довгі роки замовлення виконано, а причал транспортують замовнику

ДП "Херсонський державний завод "Палада" (входить до складу ДК "Укроборонпром") за лічені місяці побудувало сучасний залізобетонний причал за контрактом Міноборони України

Цей контракт було підписано в середині жовтня поточного року в рамках виконання доручення Президента України Зеленського (від серпня 2020 року).

Читайте також: Олег Уруський назвав, які пріоритети матиме Державне оборонне замовлення на найближчі роки

"Довжина причалу з надміцного бетону – 57 метрів. Замовлення Міноборони для заводу "Паллада" - перше за роки Незалежності. Посилюємо спроможності Військово-Морських Сил України у Чорному морі!", - наголосила прес-служба державного підприємства.

Нагадаємо, сума контракту на будівництво плавучого причалу – 23,5 млн гривень. Проєктування споруди, що призначається для швартування як звичайних цивільних суден, так військових кораблів на потреби ВМСУ, почалося у липні поточного року.

Сам контракт був укладений 15 жовтня 2020 року та виконаний достроково - за умовами договору, оприлюдненому на майданчику ProZorro, плавучий причал ПЖ-61У має бути поставлений до 15 грудня ц.р.

Палада

Причал від "Палади" (за умовами договору) забезпечує стоянку чотирьох катерів 58155 "Гюрза-М" або чотирьох катерів проекту 58181 "Кентавр", або чотирьох патрульних катерів типу Island ("Айленд") чи двох катерів проекту 58260 "Лань", а також інших плавзасобів водотоннажністю до 1000 тон.

Читайте також: Оборонне замовлення: скільки техніки для українського війська має поставити ХБКМ в 2021 році