xcounter
#

Хоч рашисти визнали, що Т-14 "Армата" не для війни, план по виробництву все рівно дають

4504
Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел
Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел

Скільки таких танків мають росіяни, і як розвивається виробництво

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що за наявними наразі даними РФ має в своєму розпорядженні близько 20 танків Т-14 "Армата", які відносяться до дослідної партії. Водночас станом на кінець 2023 року Т-14 "Армата" не пройшов державні випробування, та не був прийнятий на озброєння російської армії.

Про це ГУР МОУ заявило у відповідь на запит видання АрміяInform.

Читайте також: Уражено черговий російський НПЗ, цей - найбільший у Калузькій області, який модернізували за 0,6 млрд доларів
Рашистські Т-14 "Армата", жовтень 2023 року, фото - btvt_2019

В публікації також доповнюється, що російський ВПК при цьому отримує плани по виробництву Т-14 "Армата", котрі фактично взагалі не виконуються. Наприклад, на 2023 рік рашистська "оборонка" отримала план по виробництву 29 машин цього типу, фактично не було виготовлено жодного танку. На 2024 рік план складає ті самі 29 машин, як він буде виконаний – питання відкрите.

Крім того, Головне управління також повідомило, що російські окупанти насправді не використовували Т-14 "Армата" в бойових діях проти України.

Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел

Від Defense Express доповнимо, що згадані вище дані важливі хоча би тим, що вперше стало публічно відомо про те, скільки ж Т-14 "Армата" мають в своєму розпорядженні росіяни, і чи використовувались ці танки в боях проти ЗСУ (як бачимо, що ні).

Крім того, маємо звернути увагу і на те, як продовжує ламатись міф про цей "аналоговнєтний" рашистський танк. Бо тут спочатку можемо пригадати, що в грудні 2023 року керівництво російського "Ростеху" заявляло про те, що їх Т-14 "Армата" краще за Merkava, хоча в реальному бою не була. Уже на початку березня 2024 року той же "Ростех" офіційно визнав, що танк "Армата" не для війни й залишиться парадним танком.

А тепер ще й виявилось, що російський ВПК насправді отримував план по виробництву Т-14 "Армат", але не зміг з ним впоратись.

Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Чи може ПРО США у Європі перехопити ядерну ракету випущену РФ по Україні