xcounter
#

"Ростех" офіційно визнав, що танк "Армата" не для війни й залишиться парадним танком

7190
Т-14 "Армата"
Т-14 "Армата"

Вирок танку "Армата" зробив сам очільник "Ростеха" - Чемезов, більше того у ньому не зацікавлено навіть міноборони РФ

Попри те, що нібито найновіший й аналоговнєтний танк Т-14 "Армата" вже встиг у фантазіях Кремля повоювати у Сирії та в Україні, а не лише глохнув на Червоній площі, у російському найбільшому конгломераті військового промислового комплексу "Ростех" нарешті визнали, що він нікому не потрібний.

При цьому цю заяву зробив сам очільник "Ростеха" - Чемезов, й інтерв'ю пропагандистському РИА Новости. Й пояснення було обрано дійсно "геніальне":

Читайте також: ГУР підтвердило підрив залізничного моста в РФ, за 1000 км від України по дорозі до потужних виробників вибухівки

"Армата", вона, загалом, дорога. За своїм функціоналом вона, звичайно, набагато перевершує існуючі танки, але занадто дорога, тому її зараз армія навряд чи використовуватиме. Простіше їм купити ті ж Т-90", - сказав Чемезов.

Т-14 Армата
Т-14 "Армата" залишиться парадним танком

Таким чином у РФ одна з найвищих осіб військово-промислового комплексу, під керівництвом якого, а він очолює "Ростех" з 2007 року у склад якого й входить "Уралвагонзавод", танк й створювався, визнає, що він не призначений для війни. При цьому цілком логічне питання - а навіщо було витрачати десятиріччя на його розробку, точніше продовження радянських напрацювань, а також мільярдні кошти - у РФ навіть не задають.

Окрім того, очільник "Ростеха" визнав, що у міноборони РФ також не зацікавлені у Т-14 "Армата", бо не неї немає грошей, а вони йдуть на виробництво, точніше відновлення старих радянських машин, зокрема таких як Т-54 та Т-62.

"Зараз потрібні гроші для того, щоб виробляти нові танки, нове озброєння, більше, може дешевше. Тому, якщо є можливість купити більш дешеве, чому ні", - додав очільник "Ростеха"

Т-62
Замість Т-90, не говорячи вже про "Армату" в армії РФ збільшується кількість Т-62 та Т-54/55

Маємо нагадати, як ще у 2015 році у РФ заявили, що до 2020 року побудують 2300 "Армат" та машин на його базі. А ось чому "Армата" приречена залишитись парадним танком - детально в окремому матеріалі Defense Express написаному ще у 2020 році.

Читайте також: Чи дійсно SCALP перевозять на Audi Q7, а Storm Shadow у броневику: про що дійсно йде мова