xcounter
#

ГУР підтвердило підрив залізничного моста в РФ, за 1000 км від України по дорозі до потужних виробників вибухівки

3929
ГУР підтвердило підрив залізничного моста в РФ, за 1000 км від України по дорозі до потужних виробників вибухівки

Залізничний міст через річку Чапаєвка у Самарській області вивели з ладу 4 березня досвіта

Факт виведення з ладу залізничного моста підтвердили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"4 березня 2024 року близько 6:00 міст був пошкоджений шляхом підриву його силових конструкцій. Залізнична гілка використовувалась державою-агресором для транспортування військових вантажів, зокрема інженерних боєприпасів, вироблених заводом АТ "Полимер" у місті Чапаєвск Самарської області", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, ППО Сухопутних військ в лютому збила 228 БПЛА, із яких 116 "Ланцетів"

Російське видання "База" повідомляє, що на місці підриву моста було чутно звук вибуху. Рух потягів по мості призупинено, а на місці працюють рашистські спецслужби. Від місця вибуху до заводу, що виробляє боєприпаси, по прямій - менше 5 кілометрів.

ат полимер

На заводі "Полимер" у Чапаєвську виготовляють вибухові речовини. Зокрема, саме там випускають осколкові протипіхотні міну спрямованої дії МОН-90. Всередині таких виробів є понад 6 кг вибухівки пластид-4 та близько двох тисяч металевих кульок, діаметром 7 міліметрів. При підриві кульки вражають піхоту на дальності до 90 м.

Однак головною спеціалізацією заводу, вказаною, на сайті компанії, є виготовлення вибухових речовин. "Полимер" позиціонує себе як виробник вибухівки для побутових потреб. Та, оскільки компанія входить до державної корпорації "Ростех", що спеціалізується на забезпеченні потреб російської армії, то очевидно, що "Полимер" постачав вибухові речовини для оборонних заводів.

Ат полимер продукція
"Цивільна" продукція АТ "Полимер"

Ще один завод у Чапаєвську, про який не згадується у звіті ГУР - АО "Промсинтез". Як хизується підпримєство, у сорока цехах цього підприємства працює понад 1300 людей, які за рік виготовляють понад 30 тис. тонн вибухових речовин.

Водночас варто зазначити, що підрив мосту не означає повну паралізацію логістичних процесів, а лише їх ускладнення. Тим більше, що пошкоджений міст через річку Чапаєвка є лише одним з двох. Також ніхто не скасовував й автомобільне сполучення.

Читайте також: Скільки РФ втратила через удари по НПЗ: мова вже пішла про мільярди збитків