xcounter
#

Гвардійське у Криму успішно атаковано: що використали та чому це дійсно вкрай "смачна ціль"

6952
Результат першого "прильоту" у Гвардійському
Результат першого "прильоту" у Гвардійському

По цій авіабазі рашистів вже "прилітало", але напевно вперше настільки ефективно

У окупованому Криму вже традиційна "бавовна", на цей раз удар був завданий по району біля населеного пункту Гвардійське, у центральній частині півострова.

У мережі вже оприлюднено відео з місця подій від самих рашистів на якому зафіксовано й результат першого влучання у вигляді хмари від вибуху, так й приліт другого "гостя".

Читайте також: Чи повинна була та, чи могла Польща збити білоруські вертольоти, які порушили кордон

За звуком польоту об'єкта, скоріш за все, мова йде про крилату ракету, яка проходить на доволі низькій висоті. Більше того, чути повторну детонацію одразу після вибуху ракети. Звісно на основі цього вкрай складно робити точні припущення, але поки всім умовам відповідає Storm Shadow. Але цікаво те, що на відео взагалі не чути та не видно роботу російських засобів протиповітряної оборони

Звісно й ціль для цього засобу була обрано максимальна цікава, бо мова йде про район населеного пункту Гвардійське, де знаходиться авіабаза де штатно розміщується 37-ий змішаний авіаполк "ВКС" РФ на літаках Су-24 та Су-25. Водночас зараз РФ може тримати на цьому літовищі значно більші сили. При цьому по цій авіабазі час від часу активно "прилітає", а перший удар по ній був завданий ще у серпні минулого року.

Гвардійске крим

Але скоріш за все саме цей удар може бути максимально ефективним, якраз через використання довершених засобів. А мовчання офіційних осіб РФ, станом на момент публікації, які навіть не повідомили щось на кшталт, перехопили засобами РЕБ, може говорити про вкрай цікаві наслідки ударів.

Водночас не лише авіабаза могла бути цілю атаки. Зокрема поряд із літовищем могли бути створені бази зберігання боєприпасів, також поряд знаходиться вузлова залізнична станція Острякове, нафтобаза та інші гіпотетично можливі цілі.

Але скоріш за все, мова йде все ж таки про об'єкти на літовище, тим паче, що через брак захищених стоянок у "ВКС" РФ часто тримають літаки просто неба.

Читайте також: Гелікоптери Мі-24В у руках ЗСУ тепер б’ють рашистів ракетами Hydra-70, але є й інший цікавий варіант