xcounter
#

ГУР МОУ каже, що рашисти роблять 40 ракет в місяць, запас - ще на 3-5 масованих обстріли

10015
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел

За даними нашої розвідки, виробництво ракет Х-101 виявилось удвічі більшим, аніж досі було відомо

З лютого по грудень 2022 року російський ОПК зміг виготовити аж 240 крилатих ракет повітряного базування Х-101 та близько 120 крилатих ракет морського базування "Калибр". Таким чином, середньомісячний темп виробництва КР в росіян складає 40 одиниць на місяць. Про це в коментарі для New York Times зазначив заступник керівника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

При цьому видання наводить оцінку Скібіцького, за якою рашисти мають запас крилатих ракет ще мінімум на 3-5 масованих ракетних обстрілів України, для кожного з яких може бути використано по 80-90 ракет в кожному залпі.

Читайте також: Схоже, що РФ вирішила не перебазовувати всі стратегічні бомбардувальники з Саратова та Рязані після "бавовни"
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101, фото з відкритих джерел

На підтвердження описаної вище тези New York Times наводить оцінку від британської групи Conflict Armament Research, за якою для ракетних обстрілів України у листопаді 2022 року рашисти використовували зокрема Х-101, виготовлені у жовтні поточного року.

Що в свою чергу означає, що Росія може продовжувати виробництво крилатих ракет великої дальності, не зважаючи на весь комплекс санкцій від Заходу.

Кількісні показники запасів ракет та темпи виробництва КР у РФ станом на 18 листопада, дані - МОУ

В свою чергу, оцінка від представника ГУР МОУ Скібицького про те, що Росія може витримувати темп виробництва в 40 крилатих ракет на місяць, і що за час війни рашисти встигли виготовити аж 240 крилатих ракет типу Х-101 – по-своєму можна назвати сенсаційною. Бо станом 22 листопада 2022 року Міноборони України наводило іншу оцінку – за весь час війни рашисти виготовити лише 120 ракет типу Х-101.

І тут може бути два припущення. Або за останні 3 тижні наша розвідка отримала більш уточнені дані по середньому темпу виробництва крилатих ракет на потужностях російського ОПК. Або ж рашисти справді в останні декілька тижнів форсували виробництво КР для нових обстрілів енергоінфраструктури України.

Пуск Х-101 із рашистського Ту-95МС, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Де окупанти в Криму можуть зберігати "Калібри", і що впливає на траекторію запуску цих ракет