xcounter
#

Глава ДП "Антонов": Ан-178 будуть здебільшого побудовані з українських комплектуючих

3131
Презентація проектів ДП "Антонов" під час підписання контракту з Міноборони наприкінці 2020 року
Презентація проектів ДП "Антонов" під час підписання контракту з Міноборони наприкінці 2020 року

Вітчизняні підприємства мають виготовити основні агрегатні вузли літаків, тоді як західні компанії – авіоніку

Нові багатоцільові транспортні літаки Ан-178, котрі будуються для МВС Перу та Міністерства оборони України у своїй основі будуть мати комплектуючи та складові від українських виробників.

Про це повідомив виконуючий обов’язки президента ДП "Антонов" (входить до складу ДК "Укроборонпром") Сергій Бичков в інтерв'ю агенції "Оборонно-промисловий кур’єр".

Читайте також: ДП "Антонов" замовило в США дослідно-конструкторську роботу для літака Aн-178-100Р
"Західні комплектуючі - це, в основному, авіоніка. А так, що стосується основних вузлів, як, наприклад, шасі, двигуни - це розробка і виготовлення наших вітчизняних авіабудівних підприємств", - відзначив Сергій Бичков.

"Шасі робитиме Південний машинобудівний завод (Дніпровський "Південмаш" більш відомий як виробник космічних ракет, - прим. ДЕ), який і раніше виробляв шасі на літаки Ан-140, Ан-148, Ан-158", - додав він.

Шасі від "Південмаш"

Очільник авіабудівного підприємства також повідомив які ще українські підприємства візьмуть участь у виготовленні транспортних літаків. Зокрема, двигуни Д-436-148ФМ поставлять ПАТ "Мотор Січ" та ДП "Івченко-Прогрес", складові системи управління - НТК "Екран", ПрАТ "РЕД" й ДП ХМЗ "ФЕД", а гальмівне колесо -ТОВ "Гідробест" та ТОВ "Авіаелектроніка".

Д-436-148ФМ
Д-436-148ФМ

Наразі, з публічних відомостей відомо, що в закордонних виробників вже замовлені пристрої (на літаки №001, 006) для виміру тиску в шинах коліс, гідравлічні домкрати (HYDRO Systems KG, Німеччина), піч AL-GH3001-1 (AEROLUX LTD, Велика Британія), напільна система/світлова доріжка SG-AN148/2 – SSUL – 702 (STG Aerospace Limited, Велика Британія), система внутрішнього зв’язку AMS, PACIS (Orbit Communication Systems Ltd., Ізраїль), систему лебідок (Breeze-Eastern LLC, США).

Читайте також: На ДП "Антонов" почали виготовлення Ан-178 для Міноборони України (відео)