xcounter
#

Генеральний конструктор ДержККБ "Луч" Олег Коростельов отримав звання Героя України

1299
Генеральний конструктор – Генеральний директор ДержККБ "Луч" Олег Петрович Коростельов
Генеральний конструктор – Генеральний директор ДержККБ "Луч" Олег Петрович Коростельов

Президент України Володимир Зеленський з нагоди Дня Незалежності України присвоїв низку нагород та військових звань

Генеральному конструктору – Генеральному директору Олегу Петровичу Коростельову присвоєно звання Герой України "за визначні особисті заслуги у зміцненні обороноздатності та промислового потенціалу Української держави, розробку новітніх зразків озброєння".

Відповідний Указ Президента України №339/2020 від 22 серпня 2020 року опубліковано на офіційному сайті голови держави.

Читайте також: 29 років безпеки та оборони України: від спадщини СРСР до НАТО

З нагоди такої події згадуємо наші найцікавіші матеріали з Олегом Петровичем: про український ЗРК та власний Javelin, а також систему протиповітряної оборони загалом; руйнуємо міфи про "Нептун", а також розпитуємо про "Вільху"; розповідаємо про нові деталі ударного БПЛА від ДержККБ "Луч" – повністю автономного та більшого за Bayraktar TB2.

Також указом Президента України Володимира Зеленського №338/2020 від 22 серпня 2020 року "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові" було посмертно присвоєно звання Героя України з відзначенням ордена "Золота Зірка" прапорщику Кубраку Вячеславу Анатолійовичу, який загинув у жовтні 2019 року від травм, отриманих під час виконання бойового завдання.

Кубрак Вячеслав
Вячеслав Кубрак

Разом з тим, 23 серпня, у День Прапора, Указом Президента України №346/2020 було присвоєно низку військових звань.

Так, генерал-лейтенанту Олександру Станіславовичу Сирському (командувачу Сухопутних військ Збройних Сил України) було присвоєно звання генерал-полковника.

Сирський Командувач ЗСУ
Олександр Сирський

Полковнику Олександру Анатолійовичу Доманському (головному інспектору Сухопутних військ Головної інспекції Міністерства оборони України) було присвоєно звання генерал-майора.

Полковнику Миколі Миколайовичу Жирнову (командувачу Сил підтримки Збройних Сил України) було присвоєно звання генерал-майора.

Полковнику Олексію Валерійовичу Тарану (начальнику Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу Збройних Сил України) було присвоєно звання генерал-майора.

Читайте також: Напередодні Дня Незалежності України військові отримали 132 зразки ОВТ та бойові прапори