xcounter
#

Філіппіни визначилися з танками: придбають і гусеничні, і колісні

2635
Філіппіни визначилися з танками: придбають і гусеничні, і колісні

Раніше повідомлялося, що Ізраїль планує експортувати легкі танки

Ізраїльська компанія Elbit Systems виграла контракт на 196 мільйонів доларів на виробництво та постачання 105-мм легких танків Sabrah на базі гусеничної платформи ASCOD 2 і колісної платформи Pandur II.

Танк Sabrah
Танк Sabrah на гусеничному та колісному шасі

"Завдяки постійним розробкам та впровадженню технологій, ASCOD пропонує удосконалені захист і мобільність, великий внутрішній об’єм при дуже компактних розмірах і значне корисне навантаження при низькій повній масі", – стверджують в Elbit Systems.

Читайте також: Скільки коштів витратять Німеччина та Франція на танк нового покоління у 2021 році
Легкі танки Sabrah
Легкі танки Sabrah можуть оснащуватися різними системами

Водночас шасі Pandur надає "унікальне рішення підвіски коліс, міцні компоненти, оптимальний комфорт та мінімальні витрати на технічне обслуговування", вважають в компанії.

Всі танки будуть озброєні 105-мм гарматою з дальністю стрільби 3600 м і швидкострільністю 6 пострілів за хвилину, а також оснащені системами E-LynX і Torch-X.

Sabrah Elbit Systems
Танки будуть озброєні 105-мм гарматою

Гармата оснащена системою автоматичного заряджання з 12 готовими до стрільби снарядами. Ще 24 снаряди зберігаються в корпусі машини.

За контрактом філіппінська армія має отримати 18 гусеничних та 10 колісних танків, одну командно-штабну машину та одну броньовану ремонтно-евакуаційну машину на базі гусеничного шасі.

А поки хтось купує танки, інші шукають способи, як цим танкам протистояти – як в теорії, так і на практиці. Так, високоточна малогабаритна бомба MAM-L від турецької компанії Rocketsan під час бойових дій у Сирії, Лівії та Нагірному Карабасі знищила понад 100 танків противника.

Такі дані розповсюдили турецькі ЗМІ, підкресливши, що мова йде лише про публічні та документально підтверджені випадки ударів за допомогою безпілотників Bayraktar TB2.

А от з Австралії новини трохи інші: там показали атаку наземних роботів на танк – кенгуру були шоковані.

Читайте також: У США обирають новий легкий танк