xcounter
#

Джерело: Прем'єр-міністр України вніс Президенту подання про призначення головою ДК "Укроборонпром" Сергія Тихонова

Айварас Абромавічус
Айварас Абромавічус
1523

Наразі Сергій Тихонов працює в Офісі Президента України на посаді завідувача відділення безпеки та оборонно-промислового комплексу

З посиланням на неназване джерело повідомляється, що начебто, 8 вересня ц.р., прем'єр-міністр Денис Шмигаль передав Володимиру Зеленському подання про призначення гендиректором Концерну завідувача відділу Головного департаменту з питань національної безпеки й оборони Офісу президента України.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, очільника ДК "Укроборонпром" звільняє Президент України, а нового призначає за поданням Глави Кабміну.

Читайте також: ​Рік Айвараса Абромавичуса в "Укроборонпромі": круте піке "нової команди"
Сергій Тихонов
Сергій Тихонов

Раніше вже повідомлялося про бажання чинного гендиректора Концерну Айвараса Абромавічуса змінити місце роботи. Серед кандидатів, що могли стати новим главою Концерну, згадувалися власне Сергій Тихонов та заступник голови Держконцерну з маркетингу та збуту Михайло Морозов.

Михайло Морозов
Михайло Морозов

Варто відзначити, що Сергій Тихонов раніше розглядався як один з кандидатів на посаду новоствореного Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, однак посаду віцепрем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості отримав Олег Уруський.

Олег Уруський
Олег Уруський

Останній, своєю чергою, у серпні цього року заявив про плани щодо трансформації Концерну та зміни керівництва ДК "Укроборонпром", а згодом і "зміни усієї команди, яка працювала там останній рік".

Ця заява викликала бурхливу реакцію в Айвараса Абромавічуса, який чомусь порівняв міністра зі ставлеником олігархів минулих часів, нагадав про законодавство України (хоч власне віцепрем'єр-міністр безпосередньо і не казав, що саме він звільнить керівництво та команду Концерну, а лише повідомив, що такі плани існують і він про них знає) та пригрозив санкціями Європейського союзу.

Читайте також: Абромавичус готує "комісарів" для підприємств "Укроборонпрому"