xcounter
#

Для удару по Харкову 2 січня Росія застосувала ракету з КНДР – Офіс генпрокурора

1469
Північнокорейська балістична ракета KN-23, ілюстративне фото з відкритих джерел
Північнокорейська балістична ракета KN-23, ілюстративне фото з відкритих джерел

Комплексна експертиза ще триває, вивчаються уламки з інших місць ударів

Офіс генерального прокурора України отримав перші докази того, що для удару по Харкову під час масованого обстрілу 2 січня 2024 року Росія застосовувала балістичну ракету, виготовлену Північною Кореєю. Про це під час виступу в ефірі "Єдиних новин" заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

"Щодо Північної Кореї: днями ми отримали перші докази можливого використання збройними силами РФ ракет виготовлених в цій країні. Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета – є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю", - сказав Костін.

Читайте також: Поляки оцінили, чи могла РФ зробити 1500 танків в 2023 році, і ось що вийшло
Уламок ракети, знайденої на місці удару по Харкову 2 січня 2024 року

Очільник ОГПУ не став називати тип північнокорейської ракети, який був використаний для удару по Харкову. Однак Костін наголосив, що до аналогічних висновків про походження ракети дійшли і військові експерти з міжвідомчої робочої групи при Офісі генерального прокурора. Вони були на місці удару, та проводили попередній огляд та аналіз частин виявленої ракети.

Крім цього, генеральний прокурор України зазначив, що на даний момент ще триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити факт використання балістичної ракети з Північної Кореї для удару по Харкову 2 січня 2024 року. Водночас, прокурори працюють з іншими уламками ракет на місцях нещодавніх атак на Харківщині та Одещині.

Нагадаємо, Defense Express 5 січня 2024 року повідомляв про те, що РФ використала для удару по Україні північнокорейську KN-23, є перші дані аналізу уламків.

"Искандер" та KN-23, зображення ілюстративне
Читайте також: До реальних бойових лазерів ще дуже далеко: у ВМС США призвали дивитися на проблему реалістично