xcounter
#

ДККБ "Луч" наразі виконує п'ять контрактів на постачання ПТРК

3639
ПТРК "Скіф" та "Корсар" на IDEX 2019
ПТРК "Скіф" та "Корсар" на IDEX 2019

А ось Збройні сили України вітчизняні протитанкові комплекси поки не замовляють

На сьогодні Міністерство оборони України не замовляє протитанкові комплекси "Корсар" та "Стугна-П" у ДП "Державне київське конструкторське бюро "Луч".

"На жаль, наша армія поки що не замовляє (ПТРК). Хоч раніше ми досить багато поставили і комплексів, і ракет у свою армію - і "Корсар", і "Стугна-П", - зазначив в інтерв'ю "Security talks с Валентином Бадраком" Генеральний конструктор-Генеральний директор ДККБ "Луч" Олег Коростельов.

Читайте також: КБ "Луч" сподівається отримати замовлення від Міноборони України на перший проект ЗРК у 2022 році
Олег Коростельов
Генеральний конструктор-Генеральний директор ДККБ "Луч" Олег Коростельов в "оточенні" розробок держпідприємства / Фото: Апостроф TV

При цьому, він зауважив, що держпідприємство наразі не має проблем з такими замовленнями, оскільки виконує багато контрактів для іноземних замовників.

"Ми продовжуємо працювати, причому на максимумі виробничих можливостей. У нас (ПТРК) замовляють іноземці", - розповів він.

ПТРК Стугна-П
ТТХ ПТРК "Скіф" (Стугна-П)

За словами очільника КБ "Луч", українські протитанкові системи продовжують мати попит на світовому ринку озброєнь й успішно конкурувати з аналогічними системами інших країн, зокрема, російськими.

ПТРК Корсар
ТТХ ПТРК "Корсар" від ДККБ "Луч"

"Я не хотів би називати ці країни, але п'ять замовників зараз є, у нас їх (контактів) більше, але поточних – п'ять країн", - відзначив Олег Коростельов.

Читайте також: Міноборони України найближчим часом може замовити розробку БпАК "Сокіл-300" від ДККБ "Луч"