xcounter
#

"Дикі Шершні" анонсували серійне виробництво "винищувача шахедів"

21129
Робота однієї з мобільних вогневих груп проти "Шахедів", фото ілюстративне
Робота однієї з мобільних вогневих груп проти "Шахедів", фото ілюстративне

Поява зенітних FPV-дронів проти "Шахедів" - надзвичайно актуальна з огляду на те, що їхнє використання на місяць вимірюється вже у 1000+ одиниць

Українська майстерня "Дикі Шершні", відома своїми дронами-камікадзе, в одному із дописів у своєму каналі в Telegram анонсувала виробництво нового озброєння проти ірано-російських ударних дронів. "Далі більше - ми готуємось до серійного виробництва винищувачів шахедів", - відзначили у майстерні. Зі зрозумілих причин деталі цього проєкту не розкриваються.

Такий крок насправді є вкрай логічним продовженням розвитку успіху проєкту зенітних FPV-дронів, зокрема тільки "Дикі Шершні протягом трьох останніх місяців поставили до Сил оборони України 1000 зенітних FPV-шок, яким вже було збито понад 200 ворожих розвідувальних дронів - а це без перебільшення передусім життя значної кількості як військових, так і цивільних, а також і врятована техніка, удари по якій коригують російські "Орлани", Zala та інші ворожі "очі" в небі.

Читайте також: Зенітний FPV-дрон проти "Ланцета": нові кадри, як ЗСУ полюють за дронами-камікадзе рашистів

Тим паче, що зенітні FPV-дрони дійсно можуть бути кращими за традиційні зенітні ракети, тим більше в умовах тотального дефіциту останніх - передусім дрони в рази дешевші, тоді як ціна на ті ж Stinger сягає сотні тисяч доларів, тож на сьогодні той же зенітний дрон з машинним зором є простим, мобільним, дешевим та ефективним рішенням проти таких цілей у повітрі, як БПЛА.

Щодо перехоплення "Шахедів", то у майстерні "Дикі Шершні" останнім часом працювали щонайменше над збільшенням швидкості своїх FPV-дронів, з публічно оприлюдненої інформації йдеться щонайменше про 325 км/год, раніше ми також аналізували, яка максимальна швидкість досяжна квадрокоптерам.

Поява зенітних FPV-дронів проти "Шахедів" дійсно має стати ковтком свіжого повітря у протидії цій загрозі, тим паче з урахуванням, що у вересні цього року росіяни випустили по Україні рекордну кількість у понад 1300 одиниць, з 1 по 10 жовтня включно (без урахування атаки в ніч на 11 жовтня) близько 470 дронів-камікадзе типу "Шахед".

Крім того, раніше стало відомо, що росіяни на потужностях у "Алабузі"Ц зробили 6 тисяч "Шахедів" на рік раніше плану, тож це фактично означає новий виток війни в небі над Україною. І "винищувачі шахедів" мають стати ефективною відповіддю на цю зростаючу загрозу.

Читайте також: У Кореї пропонують картонні дрони-камікадзе: потенційно дешевші за квадрокоптерні FPV