xcounter
#

Державні випробування комплексу "Бар'єр-В" повинні бути завершені у 2021 році

7208
Пуск "Бар’єр-В" з Мі-8МСБ-В
Пуск "Бар’єр-В" з Мі-8МСБ-В

Наразі цей високоточний ракетний комплекс проходить випробування на полігоні ДНДІ ВС ОВТ

Про плани з завершення багаторічних випробувань авіаційного комплексу повідомив Генеральний конструктор-генеральний директор ДП "ДККБ "Луч" Олег Коростельов.

"На сьогодні проводяться державні випробування цієї системи. І ми сподіваємося, що ми їх успішно завершимо в цьому році", - розповів він журналістам у програмі "Донбасc Реалии".

Читайте також: "Мотор Січ" допоможе Грузії модернізувати гелікоптери Мі-8

Хоч з певних причин, останнім часом, випробування комплексу на полігоні в Чернігівській області проводяться на гелікоптерах Мі-8, нові українські ракети збираються замовляти для бойових Мі-24.

Мі-8МСБ-В
Гелікоптер Мі-8МСБ-В під час стрільб ПТРК "Бар’єр-В" у 2018 році / Фото: Dylan Malyasov

"Повинні замовити під Мі-24. Тому що ці гелікоптери більш пристосовані. Вони мають меншу вібрацію, забезпечують більш стійке положення машини під час бойових стрільб. Вони призначені саме для ракетної атаки", - відзначив Олег Коростельов.

Нагадаємо, вперше про бойові пуски керованих ракет з комплексу "Бар'єр-В" з Мі-8 стало відомо ще у 2017 році. Саме тоді був проведений перший успішний етап льотних випробувань з пусками ракет по цілях що імітували танк та ДОТ противника. Після цього тести українського комплексу були продовжені.

Бар’єр-В
"Бар’єр-В" на Мі-8МСБ-В на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Окрім власне ракетного комплексу (з ракетою Р-2В, яка здатна уразити ціль на дистанції до 7,5 км) тестують й підвісні прицільні станції вітчизняного виробництва, завдяки використанню яких власне й можливе успішне наведення на ціль.

ПМ-ЛКТ
Модуль ПМ-ЛКТ розроблено черкаським "Фотоприладом"

Наразі пуски проводяться за допомогою прицільного комплексу ПМ-ЛКТ від черкаського НВК "Фотоприлад". Проте згодом, цілком можливий перехід на більш потужну та сучасну станцію ОПСН від "Ізюмського приладобудівного заводу".

Читайте також: ВМСУ почали озброювати гелікоптерами Мі-2МСБ