xcounter
#

"Демілітаризація по-українськи": Міноборони назвало ТОП-3 трофейних РСЗВ, що тепер нищать окупантів

10032
"Демілітаризація по-українськи": Міноборони назвало ТОП-3 трофейних РСЗВ, що тепер нищать окупантів

Збройні Сили України нищать рашистів з їхньої ж техніки – і збирають нові трофеї.

Міністерство оборони України опублікувало власний рейтинг реактивних систем залпового вогню, що були затрофеєні Збройними Силами України під час боїв з російською окупаційною армією.

БМ-27 Ураган окупантів
Затрофеєний ще на початку війни БМ-27 "Ураган" окупантів

На умовному третьому місці МОУ розташували 220-мм РСЗВ БМ-27 "Ураган", яка "в умілих руках українських воїнів нищитиме рашистів на відстані 30–35 км". Система залпом за 20 секунд може випустити по ворогу 16 реактивних снарядів масою по 280 кг кожен.

Читайте також: Понад 30 порталів у пекло для рашистів: які наступні цілі для HIMARS, скільки це коштує та чи буде вигідно

РСЗВ
Російська РСЗВ "Торнадо-Г" "за секунду" до знищення українським Bayraktar TB2

На "другому місці" – РСЗВ "Торнадо-Г", яка тепер буде "ефективно "працювати" по колишніх господарях за рахунок далекобійності, влучності, ураження та супутникового наведення". Це модернізація радянської РСЗВ БМ-21 "Град" з вищим рівнем автоматизації, що значно скоротило необхідний на розгортання та ведення вогню час.

ТОС-1А
ТОС-1А "Солнцепек"

Зрештою, на першому місці – важка вогнеметна система ТОС-1А "Солнцепек", що залпом у 24 снаряди може накрити площу 200х200 метрів. Наразі ЗСУ "затрофеїли" орієнтовно чотири такі машини.

Поза рейтингом залишилася радянська РСЗВ БМ-21 "Град" – згідно з даними порталу Oryx, з початку повномасштабної війни зафіксовано втрату рашистами 63 таких машин (однак це лише ті втрати, що були зафіксовані на фото та відео, тож реальна цифра може бути набагато більшою).

Читайте також: Чеські РСЗВ RM-70 вже випалюють армію РФ: чим вони кращі за "Град" (відео)