xcounter
#

ДАХК "Артем" почала виконання найбільшого за останнє десятиріччя контракту на постачання ракет Р-27

8063
Сучасні варіанти ракет Р-27 з різними видами ГСН на виставці "Зброя та Безпека-2021"
Сучасні варіанти ракет Р-27 з різними видами ГСН на виставці "Зброя та Безпека-2021"

Загальна вартість надважливої для державного підприємства міжнародної угоди становить понад $200 мільйонів

АКХ "Артем" (входить до складу ДК "Укроборонпром") почала виконання великого контракту на виробництво авіаційних ракет класу "повітря-повітря" Р-27.

За словами президента Державної акціонерної холдингової компанії "Артем" Володимира Зіміна, це замовлення для підприємства є найбільшим за останні 10-15 років.

Читайте також: Україна буде експортувати авіаційні ракети Р-27: конкуренти затихли
Нова сила Р-27 з новою ГСН-203Т від компанії Радіонікс
Нова сила Р-27 з новою ГСН-203Т від компанії "Радіонікс"

"Цьогоріч компанія отримала аванс та почала виконувати найбільший контракт за останні 10–15 років на поставку ракет Р-27 вартістю понад 200 мільйонів доларів. Це величезний обсяг роботи для нас на кілька років", - відзначив очільник держпідприємства.

Модернізований радіопідривач Стриж-РМ

Модернізований радіопідривач "Стриж-РМ"

Нагадаємо, що ще у травні минулого року Defense Express повідомляв про контракти на постачання авіаційних ракет класу "повітря-повітря" середньої дальності Р-27 на суму $221 млн, а також контрольно-перевірочної апаратури до ракет Р- 27 (комплекс "Гурт-М") на суму $26 млн.

Варто також відзначити, що ДАКХ "Артем", разом з вітчизняними партнерами, постійно працює над вдосконаленням свого "флагману" (ракет сімейства ракет Р-27). Зокрема над їх повним імпортозаміщенням та покрищенням можливостей.

Пасивна оптична (теплова) ГСН-203Т від Радіонікс
Пасивна оптична (теплова) ГСН-203Т від "Радіонікс"

Зокрема, ракета позбулася всіх російських запчастин, завдяки плідній праці низки українських підприємств.

"Станом на сьогодні ця програма (з імпортозаміщення) повністю виконана і ми з упевненістю можемо сказати про те, що цей виріб (Р-27) є на 100% українським", - наголосив президент компанії - глава правління ДАХК "Артем" Володимир Зімін під час виставки "Зброя та Безпека-2021".

Ракети Р-27 мають модульну конструкцію - з різними типами ГСН (радіолокаційними напівактивними та пасивними, а також з тепловими) та з різними версіями двигунів
Ракети Р-27 мають модульну конструкцію - з різними типами ГСН (радіолокаційними напівактивними та пасивними, а також з тепловими) та з різними версіями двигунів

Наразі, українськими, більш сучасними аналогами замінені як деякі з радянських систем ракети (блок управління "БУ-72" та радіопідривач "Стриж" тощо), так і значно розширені можливості власне ракети в новому виконанні.

Читайте також: Нова авіаційна ракета Р-27 с тепловою ГСН: повністю українська й з набагато кращими ТТХ (відео)