xcounter
#

CША порахували "оборонку" Росії по мобільним телефонам

1244
Су-57
Су-57

Американці відстежують активність на російських підприємствах технологічним способом

Російський військово-промисловий комплекс скоротив виробництво через пандемію коронавируса COVID-19, пишуть американські ЗМІ. Висновок про активність на російських оборонних підприємствах був зроблений аналітиками компанії Orbital Insights на основі сигналів мобільних телефонів.

Такі дані наводить американське видання Defense One, спираючись на аналітичний звіт компанії Orbital Insights. Так, за інформацією видання, на території московського підприємства авіаційної двигунобудівної компанії «Салют», яке виробляє двигуни для російських Су-27 і китайських винищувачів Chengdu J-10, зараз постійно перебуває на дві тисячі осіб менше, ніж зазвичай. На це вказує пінг стільникових телефонів.

Читайте також: ​Чому Росія не змогла запустити Т-14 "Армата" у серію

На Уралвагонзаводі, який виробляє танки Т-90 і Т-14 "Армату", зараз працює на 3500 осіб менше, ніж зазвичай.

Нижегородське підприємство «Гідромаш», яке займається розробкою та виробництвом шасі, гідроциліндів і гідроагрегатів для всіх типів літальних апаратів, у тому числі - для Су - 30МК і Су-34, також скоротило штат приблизно на дві тисячі співробітників.

"Але не кожна російська фірма постраждала. У звіті Orbital Insight не виявлено ознак зниження продуктивності на Казанському авіаційному заводі, який займається ремонтом та модернізацію бомбардувальників стратегічного призначення", - вказується в матеріалі.

Orbital Insights - це високотехнологічна американська компанія, що займається аналізом геопросторових та інших даних. Системи Orbital Insights працюють під управлінням нейронної мережі, яка збирає інформацію з відкритих та інших джерел, використовуючи для аналізу і прогнозування супутникові знімки і статистику минулих років.

Слід додати, що технологія виявлення людської активності шляхом контролю їхніх мобільних телефонів є достатньо поширеною. Україна також має подібні напрацювання, які реалізовані у вітчизняних беспілотниках, які застосовуються нашими силовими структурами в зоні ООС.

Читайте також: Т-90М "Прорыв" у нікуди: чому Росія не змогла зробити навіть "недоАрмату"