xcounter
#

Чим займається Редкінський дослідний хімічний завод, який вже вдруге атакувала Україна

6746
"Редкинский опытный завод​"
"Редкинский опытный завод​"

"Редкинский опытный завод​" належить до унікальних російських підприємств з вкрай специфічним переліком продукції та підприємствами-замовниками

Сьогодні, 27 червня, у ночі українські дрони "Лютий" атакували доволі незвичну ціль - хімічний "Редкинский опытный завод", який знаходиться у 500 км від кордону України у Тверській області та у 100 км на північ від Москви.

У результаті атаки, як пишуть російські неофіційні джерела, у результаті атаки загалом долетіло чотири дрони, один з яких пробив дах одного з цехів, два влучили поряд, а ще один пошкодив трубопровід та викликав пожежу.

Читайте також: Стартувало виробництво ракет GMLRS ER: є натяк, що ракети на 150 км може отримати й Україна

І це вже друга відома атака на це російське підприємство, бо перший удар стався 13 вересня 2023 року, коли у РФ бідкались на те, що один дрон впав, звісно після "збиття" на склад із готовою продукцією й викликав пожежу.

На фоні цього доцільно зазначити, що "Редкинский опытный завод" дійсно є для РФ доволі унікальним підприємством, яке хоч і не є виробником кінцевої оборонної продукції, але від роботи якого залежить ціла низька російських оборонних підприємств авіаційної, ракетної та космічної галузі. При цьому головним замовником продукції заводу є саме так зване міноборони РФ.

А серед основних підприємств-замовників продукції, серед публічних, фігурують "ВМП Авиатек", "Роствертол", ФЦДТ "Союз". Це не виключний перелік, бо він налічує, як вихваляються на підприємстві, понад 400 підприємств, але цілком демонструє спектр оборонних галузей.

Бо "ВМП Авиатек" є частиною "Алмаз-Антей", з відомого - займається виробництвом зенітних ракет, катапультних крісел та авіаційних комплектуючих. "Роствертол" - виробляє Ми-26, Ми-28 та Ми-35.

Ми-28
Ми-28

ФЦДТ "Союз" - є провідним та основним розробником та виробником твердопаливних двигунів для міжконтинентальних балістичних ракет, зокрема для "Тополь", "Ярс" та "Булава", а також для балістичних ракет ОТРК "Искандер", всіх РСЗВ тощо.

Сама ж продукція, яка виробляється на ураженому хімічному підприємстві "Редкинский опытный завод", це спеціальні смоли для композитних матеріалів, затверджувачі епоксидних матеріалів, жаростійкі матеріали та добавки для їх отримання, вольфрамові з'єднання, інгібітори для захисту від корозії.

пуск
Пуск міжконтинентальної ракети "Ярс"

Також це підприємство є одним з декількох у РФ, які виробляють специфічні кремнійорганічні матеріали, завезення яких до РФ стало проблемним ще з 2014 року, на що активно бідкались ще у 2017 році на державному рівні.

Читайте також: Випасання котів та тефлон: що говорять про нового генсека НАТО Марка Рютте