xcounter
#

Близько 10 років та 250 млрд грн: Олексій Рєзніков розповів про нову ракетну програму України

5439
Україні треба власна потужна система ППО та ПРО, фото ілюстративне
Україні треба власна потужна система ППО та ПРО, фото ілюстративне

Міністр оборони України сподівається, що українським підприємствам вдасться вирішити задачу створення вітчизняної системи ППО та ПРО

Міністерство оборони України спільно зі Збройними Силами України розробили ракетну програму, яка має сприяти появі в українському війську сучасних систем ППО та ПРО. Про це сьогодні, 3 лютого, під час брифінгу повідомив Міністр оборони України Олексій.

Як стверджує Рєзніков, програма розрахована на 10 років та передбачає фінансування на рівні близько 250 млрд грн за цей період.

Наразі ця програма знаходиться на затвердженні в Раді національної безпеки та оборони України. Після затвердження в РНБО буде написана відповідна Державна цільова програма, яка має бути затверджена парламентом, після чого у бюджеті України буде виділене окреме фінансування під цей напрямок, стверджує Рєзніков.

Очільник оборонного відомства також наголосив, що Україна має достатньо компетенцій для реалізації цієї ракетної програми: "У нас є чудові наші підприємства, і КБ "Луч", і КБ "Південне", І НВК "Іскра", і багато яких я можу ще назвати. Я маю надію, що систему ППО та ПРО все ж таки переважно ми будемо мати українську".

Читайте також: Рєзніков хоче залучити український бізнес до будівництва патронного заводу в Україні