xcounter
#

Бізнес та уряд взялися за ХАЗ: мільярд доларів від Ярославського та відмова від концесії

2285
Фото: ХАЗ
Фото: ХАЗ

​Харківське державне авіаційне виробниче підприємство може отримати 1 млрд доларів інвестицій на відновлення від власника та президента групи DCH Олександра Ярославського.

Відповідна заява харківського бізнесмена була опублікована на сайті DCH. "Заводу необхідна реальна підтримка держави та значні приватні інвестиції", – заявив Ярославський.

Александр Ярославский
Олександр Ярославський. Фото: пресслужба DCH

За його словами, з 1 млрд доларів, які група DCH готова залучити на відновлення ХАЗ, на виплату боргів буде виділено 100 млн доларів, ще 500 млн доларів спрямують на закладення нових літаків та добудування тих, виробництво яких вже розпочалося. Решта 400 млн доларів підуть на програми розвитку.

Харьковский авиационный завод
Близько 500 млн доларів може бути спрямовано на добудування літаків та закладення нових. Фото: ХАЗ

"Неважливо, буде це приватизація чи державно-приватне партнерство – важливо не згаяти час", – йдеться у заяві бізнесмена.

Разом з тим, як повідомляє Укрінформ, ймовірність передачі ХАЗ в концесію не розглядається.

Як стверджує прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, для розробки подальшого плану розвитку авіазаводу буде створена робоча група на чолі з віцепрем’єр-міністром Олегом Уруським.

Як раніше повідомляв Defense Express, представники групи DCH Олександра Ярославського досягли домовленості з китайськими інвесторами, що представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited, про спільне управління ПАТ "Мотор Січ".

"Обидві сторони будуть вести всебічне співробітництво, спільно здійснюючи діяльність з розвитку українського авіабудування і, зокрема, запорізького ПАТ "Мотор Січ", – повідомлено на сайті групи DCH.

Читайте також: Борг по зарплатні на Харківському авіазаводі за рік виріс на 12 млн гривень