xcounter
#

DCH та китайська SKYRIZON домовились про спільне управління ПАТ "Мотор Січ"

DCH та китайська  SKYRIZON домовились про спільне управління ПАТ "Мотор Січ"
1420

Представники групи DCH Олександра Ярославського досягли домовленості з китайськими інвесторами, що представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

"Обидві сторони будуть вести всебічне співробітництво, спільно здійснюючи діяльність з розвитку українського авіабудування і, зокрема, запорізького ПАТ "Мотор Cіч", - повідомлено 4 серпня на сайті групи DCH.

Читайте також: "Мотор Січ" знову вийшла в прибуток після збитків минулого року (звіт)

Раніше Антимонопольний комітет України (АМКУ) розглядав справу про концентрацію в угоді з отримання Skyrizon Aircraft Holdings Limited і державним концерном "Укроборонпром" спільного контролю над ПАТ "Мотор Січ".

Мова йшла про три угоди з купівлі Skyrizon акцій компаній Granum Corporation (Панама), Likatron Enterprises Limited (Кіпр) і Reckoner Investment Holdings Limited (Кіпр), що забезпечує понад 50% голосів у їх вищих органах управління. Ці концентрації були етапами багатоступеневої трансакції, спрямованої на набуття компанією "Skyrizon Aircraft Holdings Limited" та державою Україна в особі ДК "Укроборонпром" спільного контролю над ПАТ "Мотор Січ".

Досягнуті домовленості між представниками групи DCH та Skyrizon Aircraft Holdings Limited можуть бути доказом того, що відбулися зміни у складі акціонерів "ПАТ "Мотор Січ". Це підтверджують також і джерела в Антимонопольному комітеті України.

ПАТ "Мотор Січ" є одним з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Продукція підприємства постачається в більш ніж 100 країн світу.

На сайті DCH стверджується, що "група має досвід відновлення та модернізації промислових підприємств, що наочно демонструє стабільне функціонування Харківського тракторного заводу, Дніпровського металургійного заводу, Криворізького рудника "Суха Балка". Силами DCH було побудовано і ефективно адмініструється сучасний аеропорт в Харкові, в даний час DCH бере участь в проекті будівництва нового аеропорту в Дніпрі в якості приватного інвестора аеровокзального комплексу".

Читайте також: "Мотор Січ" у цьому році сертифікує "скляну кабіну" для гелікоптерів Мі-8МСБ (відео)