xcounter
#

Безпілотник Mojave, крім ракет, матиме на озброєнні й "мініган": у General Atomics показали "озброєний до зубів" дрон

6449
Безпілотник Mojave від General Atomics
Безпілотник Mojave від General Atomics

Це, ймовірно, один з перших випадків, коли безпілотник такого типу отримує таке озброєння

Компанія General Atomics опублікувала нове фото свого експериментального безпілотного літального апарата Mojave з різним озброєнням, зокрема з парою контейнерів Dillon Aero, кожна з яких оснащена одним швидкострільним кулеметом "Мініган".

"Безпілотник Mojave був розроблений для вирішення деяких з найбільших проблем для військових. Їм потрібен надійний БПЛА, який може злітати та приземлятися у суворих умовах з невеликої злітно-посадкової смуги. Бійці також потребують справжньої вогневої потужності та універсальності в корисному навантаженні", – йдеться у повідомленні компанії.

Читайте також: ​В Туреччині показали нову безпілотну авіаційну ударну систему для застосування 81 мм боєприпасів Togan (відео)

Установка Dillon Aero
Установка Dillon Aero

Установка Dillon Aero, яку можна побачити на БПЛА Mojave – це автономна система з власним внутрішнім джерелом живлення для "мінігана" з електричним приводом всередині, а також з магазином на 3000 патронів калібру 7,62x61 мм. У цій конфігурації шестиствольний кулемет налаштований на швидкострільність у 3000 пострілів за хвилину.

бпла mojave
ТТХ нового безпілотника Mojave

Поки що невідомо, чи проводилися якісь бойові випробування БПЛА Mojave з новою зброєю.

Нагадаємо, американська компанія General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) представила нову безпілотну авіаційну систему Mojave, названу на честь одного з найсуворіших районів світу, у грудні 2021 року.

Читайте також: Російські військові безпілотники й досі роблять з європейських та американських компонентів (аналіз)