xcounter
#

Без танків і мінімум артилерії: Корпус морської піхоти США планує масштабну трансформацію

104
Без танків і мінімум артилерії: Корпус морської піхоти США планує масштабну трансформацію

Міністерство оборони США планує провести масштабну реформу Корпусу морської піхоти. У рамках трансформації цього роду військ оборонне відомство відмовиться від танків і мінімізує кількість важкої артилерії на користь мобільних ракетних комплексів і БПЛА.

Подробиці плану оголосив комендант Корпусу морської піхоти генерал Девід Бергер, повідомляє The Drive із посиланням на The Wall Street Journal. Бергер має намір скоротити чисельність морських піхотинців із 189 тис. до 170 тис., відмовитися від усіх семи танкових підрозділів, а також флоту, необхідного для їх транспортування. Парк бронетехніки буде обмежений колісними бронетранспортерами LAV-25 і бойовими машинами-амфібіями, які у найближчі роки замінять гусеничні десантні машини.

Морська піхота США
Фото : U.S. Marine Corps – Leaders

Кількість батарей 155-мм гаубиць зменшиться з 21 до 5. Число ескадрилей винищувачів залишиться сталим – 18, однак кількість літаків у кожній зменшиться з 16 до 10; також скоротять і гелікоптерний парк. Натомість розшириться безпілотна авіація морської піхоти – з трьох до шести ескадрилей.

Читайте також: CNN: в рамках нового пакету військової допомоги США планують надати Україні озброєння на $125 млн

Разом з тим, Бергер планує збільшити кількість ракетно-артилерійських одиниць наземного базування й протитанкових ракетних підрозділів з 7 до 21. Зокрема йдеться про реактивні системи залпового вогню M142 (HIMARS), які планують використовувати для пусків протикорабельних ракет і квазібалістичних ракет малої дальності. Корпус також планує придбати наземні установки, здатні запускати крилаті ракети Tomahawk.

Морська піхота США
Фото : U.S. Marine Corps – Leaders

Бергер зазначає, що в нинішньому стані морські піхотинці США навряд чи зможуть протидіяти такому противнику, як Китай чи США, тому метою реформи є передусім створення компактних, мобільних і малопомітних груп, які за підтримки безпілотників можуть брати під контроль невеликі острови і швидко створювати передові оперативні бази. За необхідності вони можуть майже миттєво змінити локацію, щоб заплутати потенційного противника.

Читайте також: Пентагон придбав партію гаубиць M109A7 Paladin