xcounter
#

Пентагон придбав партію гаубиць M109A7 Paladin

153
Пентагон придбав партію гаубиць M109A7 Paladin

Міністерство оборони США уклало контракт з британською компанією BAE Systems на постачання партії самохідних гаубиць M109A7 Paladin.

Про це повідомляє Defense Express із посиланням на Jane`s.

Умови контракту передбачають постачання 48 самохідних гаубиць M109A7 Paladin під боєприпаси M992A3 CAT, а також автомобілі підтримки польових артилерійських боєприпасів M992A2 (FAASV) і запасні частини на суму $339 млн.

Читайте також: Як виробники зруйнували міф про неможливість створення артстволів в Україні
Гаубица M109A7 Paladin
Фото : BAE Systems

У Пентагоні вважають, що виконання замовлення дозволить значно посилити бойові можливості артилерійських підрозділів бронетанкових бригад армії Сполучених Штатів, що наразі є однією з пріоритетних задач у розвитку американських сухопутних військ.

Гаубица M109A7 Paladin
Фото : BAE Systems

«Нові гаубиці M109A7 відповідають вимогам довгострокової готовності й модернізації сімейства самохідних гаубиць М109 завдяки плану модернізації й виробництва, в якому використовуються найсучасніші технології», – повідомляється на сайті виробника. Так, гаубиці отримали абсолютно нове шасі, засноване на рішенні сімейства машин Bradley в поєднанні з новою електронною архітектурою.

Як повідомляє BAE Systems, у результаті цього контракту кількість M109A7 і M992A3 становитиме 204, а загальна вартість – $1,5 млрд.

Читайте також: Армія США розгортає польові шпиталі для хворих на коронавірус