xcounter
#

Армія США розгортає польові шпиталі для хворих на коронавірус

50
Армія США розгортає польові шпиталі для хворих на коронавірус

Пентагон заявив про початок розгортання польових шпиталей для хворих на COVID-19

План передбачає перетворення силами військових великих будівель, які зараз не використовуються, зокрема виставкових центрів чи готелів по всій країні.

Таке рішення було прийнято через стрімке поширення коронавірусу у США. Станом на 27 березня Сполучені Штати Америки зараз знаходяться на першому місці у світі з розповсюдження COVID-19: понад 85 тисяч випадків та 1,3 тисячі смертей.

Читайте також: Санітарно-епідеміологічна служба в ЗСУ збережена. і, як виявилось, недаремно

Перший імпровізований шпиталь буде розгорнутий у Нью-Йорку на Манхеттені у приміщенні Конвенційного центру. В ньому розмістять 1000 ліжок та додаткові 1800 польових медичних пунктів, повідомляє прес-служба армії США.

Конвенційний центру у Нью-Йорку

Розгортання шпиталю здійснять солдати Національної гвардії штату Нью-Йорк, американського інженерного корпусу та цивільних працівників. За розрахунками Пентагону на це знадобиться від 7 до 10 днів.

Конвенційний центру у Нью-Йорку

Побудова такого шпиталю відбудеться за типовим проектом, який вже затверджено армією США. Він передбачає окремі бокси, в яких буде підтримуватись тиск, нижчий за атмосферний. Це дозволить не розносити вірус поза межі боксу.

Як підкреслили у Пентагоні, в подальшому планується у такі ж короткі строки розгорнути нові шпиталі по всій країні. Військове командування вже звернулось до губернаторів штатів із закликом надати перелік великих покинутих будівель, які відповідають вимогам військових медиків.

Нагадаємо, що армія США для боротьби з COVID-19 закликає відставних військових медиків повернутися на службу.

Читайте також: Олександр Сирський: «Весь особовий склад, залучений до несення служби у наряді, забезпечений засобами індивідуального захисту»