xcounter
#

"Авіакон" модернізував черговий гелікоптер Мі-8МТ для ЗСУ

5425
Відновлений на ДП "Авіакон" Мі-8МТ армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ
Відновлений на ДП "Авіакон" Мі-8МТ армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ

Відновлена гвинтокрила машина була передана одному з підрозділів армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ

Зокрема, прес-служба ДК "Укроборонпром" детально повідомила про нові рішення, що були застосованні при модернізації багатоцільового гелікоптера.

Так, фахівці ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", окрім низки робіт з капітального ремонту, встановили на Мі-8МТ сучасні вітчизняні системи активного та пасивного захисту, котрі дають досить надійний захист від ПЗРК та ракет класу "повітря-повітря" ближньої дії з інфрачервоними голівками самонаведення.

Читайте також: Mission іmpossible "Мотор-Січ": домовитися з Китаєм, зберегти $5 млрд і "обнулити" Кремль
Адрос
Сучасні українські системи захисту від ракет з інфрачервоними голівками самонаведення

Окрім цього, відновлена машина отримала оновлення апаратної частини та авіоніки, як то: нову супутникову навігаційну систему, сучасний радіовисотомір, короткохвильову радіостанцію, радіолокаційний відповідач, новий аварійний радіомаяк, твердотіловий аварійно-експлуатаційний реєстратор польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу тощо.

Мі-8
Відновлені на ДП "Авіакон" для місії ООН минулого року Мі-8 ЗСУ отримали низку покращень

Окрему увагу було приділено й десантним можливостям гелікоптера. На модернізованому Мі-8МТ запроваджена система десантування у два потоки й встановлений авіаційний пошуковий прожектор.

Мі-8МТВ-1
Один з трьох модернізованих на "Авіаконі" гелікоптерів Мі-8 МТВ-1, що був переданий Командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України у квітні минулого року / Фото: Укроборонпром

Варто додати, що держпідприємство минулого року активно займалося відновленням багатоцільових гелікоптерів типу Мі-8 (Мі-171) як для Збройних сил, так і для іноземних замовників.

Ка-27
Ка-27 ВМСУ

Більш того, у 2020 році на заводі мали провести осучаснення п'яти ударних гелікоптерів Мі-24 ЗСУ та дослідний ремонт морського Ка-27ПС.

Тендер

Ну а поки робітники українських державних підприємств відновлюють військову техніку для Збройних сил України, керівництво Концерну "оцінює" їх нерухомість. Зокрема сьогодні, 13 квітня 2021 року, ДК "Укроборонпром" проводить тендер щодо оцінки майна низки держпідприємств (включно й з ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон").

Тендер

При цьому, вже просто зараз (нагадаємо, тендер розпочався сьогодні о 12:42 і мав бути завершений менш ніж через годину - о 13:27) було зареєстровано шість учасників і обраний потенційний переможець ТОВ "Консалтингова компанія Увекон".

Читайте також: ​"Мотор Січ" розробляє корабельний вертоліт для українських корветів типу Ada: деталі проекту