xcounter
#

"Авіакон" передав армійській авіації модернізований вертоліт Мі-8МТВ-1

294
"Авіакон" передав армійській авіації модернізований вертоліт Мі-8МТВ-1

Після капітального ремонту вертоліт Мі-8МТВ-1 знову готовий виконувати польотні завдання у складі миротворчих місій ООН

ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", передав Командуванню Сухопутних військ ЗСУ черговий відремонтований вертоліт Мі-8МТВ-1.

Після капітального ремонту вертоліт знову готовий виконувати польотні завдання у складі миротворчих Місій ООН. Комплекс робіт, виконаний на "Авіаконі", дозволив значно розширити можливості застосування машини, в тому числі, виконання нічних польотів, польотів в складних метеоумовах, більш ефективно вести пошуково-рятувальні роботи.

"Авіакон займає передові позиції у підтриманні льотної придатності вертолітної техніки Державної авіації України. Тому ми продовжуємо працювати та вчасно виконувати договірні зобов’язання навіть в умовах карантину. Вчора екіпаж армійської авіації виконав ознайомлювальний політ на нашому авіаційному майданчику, після чого вертоліт без зауважень виконав переліт до місця постійного базування. Наразі він знаходиться в одній з частин армійської авіації Командування Сухопутних військ ЗСУ", – повідомив директор Авіакон Ігор Марченко.

Вертоліт Мі-8МТВ-1
Вертоліт Мі-8МТВ-1

В процесі капітального ремонту вертольоту фахівцями підприємства виконано також його серійну модернізацію. Зокрема, вертоліт оснастили комплектом додаткового обладнання для виконання польотів по міжнародним повітряним лініям, встановлено сучасне радіонавігаційне обладнання, забезпечено додаткове бронювання кабіни екіпажу та захист від керованих ракет з інфрачервоними головками самонаведення, встановлено авіаційний пошуковий прожектор та виконано адаптування світлотехнічного обладнання під використання окулярів нічного бачення.

Минулого тижня "Авіакон" вже передав Командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України 3 модернізованих вертольоти Мі-8 МТВ-1. Усі вони призначені для виконання завдань в рамках миротворчих Місій ООН.

Довідка: ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" спеціалізується на капітально-відновлювальному ремонті, переобладнанні та модернізації вертольотів Мі-2, Мі-8, Мі-17, Мі-24, Мі-35 і Мі-26 всіх модифікацій та їх обладнання, має право на серійний ремонт та модернізацію вертольотів Мі-14. Наразі підприємство займається освоєнням ремонтів вертольотів К-27.