xcounter
#

ATSO IRAQ: українські ПТРК, системи РЕБ, БПЛА та бронетехніка цікавлять іракців (фото)

2421
Військові Іраку на українському стенді на виставці ATSO IRAQ 2021
Військові Іраку на українському стенді на виставці ATSO IRAQ 2021

Низка державних та приватних українських компаній, що виготовляють озброєння та військову техніку, представляють свою продукцію на виставці в Багдаді

В суботу, 11 вересня 2021 року, в столиці Іраку - місті Багдад, почала свою роботу Міжнародна виставка ATSO IRAQ 2021 (Anti-Terrorism, Special Operations and Cyber Security), яка триватиме до 14 вересня ц.р.

Організатором об’єднаної експозиції ДК "Укроборонпром" в Іраку, як повідомляє прес-служба Посольства України в Республіці Ірак, стала ДП СЗТФ ПРОГРЕС . Проте, крім державних компаній на виставці присутні й приватні вітчизняні виробники.

Читайте також: ДП "СЗТФ "Прогрес" повертає збройові контракти з Іраком: українська делегація на виставці IQDEX-2021
ATSO IRAQ 2021
ДП СЗТФ ПРОГРЕС є організатором об’єднаної експозиції на ATSO IRAQ 2021

Загалом же, на ATSO IRAQ 2021 представляють свою продукцію понад 500 компаній з 55 країн світу. Крім того, заплановані візити на виставку близько 90 військових делегацій.

ATSO IRAQ 2021
Участь у виставці проходить за сприяння Посольства Україні в Республіці Ірак / Фото: прес-служба Посольства Україні в Республіці Ірак

За словами представників компанії-спецекспортера, які беруть участь у виставці в Іраку, наразі найбільший інтерес відвідувачів української експозиції викликає продукція ДККБ "Луч" (зокрема ПТРК "Скіф"), переносний автоматичний гранатомет УАГ-40 (розроблений КБ "Точні механізми", виготовляється ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському"), розвідувальними БпАК Raybird 3 (від приватної компанії Skyeton), системи РЕБ та "броньовані машини".

УАГ-40 та БпАК Raybird-3
Автоматичний гранатомет УАГ-40 та БпАК Raybird-3 на українському стенді на виставці IQDEX-2021

Останні представлені продукцією харківських державних підприємств (зокрема, бронетранспортером БТР-4МВ1).

ATSO IRAQ 2021
Військові Іраку на українському стенді на виставці ATSO IRAQ 2021

Нагадаємо, днями була завершена 29-а Міжнародна виставка оборонної промисловості MSPO-2021, яка з 7 по 10 вересня ц.р. проходила в місті Кельце у Польщі, організатором об’єднаної української експозиції на якій також виступав ДП СЗТФ ПРОГРЕС.

ATSO IRAQ 2021
Українська експозиція на виставці ATSO IRAQ 2021
Читайте також: ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" презентує свої керамо-полімерні композитні бронепанелі на виставці MSPO-2021 у Польщі