xcounter
#

Армія США закликає військових медиків у відставці повернутися на службу для боротьби з коронавірусом

21
Армія США закликає військових медиків у відставці повернутися на службу для  боротьби з коронавірусом

Поширення пандемії COVID-19 змусило Пентагон звернувся до відставних військових медиків з закликом

Пандемія коронавірусу, яка у США, станом на 26 березня, забрала життя понад 1 000 осіб, при 68,6 тисячах випадків зараження, змусила Пентагон звернутись до військових медиків у відставці з закликом повернутися на службу.

Відповідний лист із закликом добровільно повернутися на службу отримали відставні військовослужбовці по всій країні у середу 25 березня, повідомляє Washington post.

Читайте також: Санітарно-епідеміологічна служба в ЗСУ збережена. і, як виявилось, недаремно

Армія США наразі набирає спеціалістів інтенсивної терапії, анестезіологів, медсестер та медбратів, пульманологів та медиків поля бою (за класифікацію армії США - Combat medic specialist, 68W).

Водночас у листі попереджається, що він не стосується тих, хто наразі працює за фахом у цивільних лікарнях. "Ми не хочемо відволікати вас від того лікування та догляду, який ви зараз надаєте країні", - йдеться у листі.

Мапа поширення у США (джерело - Bloomberg)

Нагадаємо, що в Україні, з метою боротьби з поширенням коронавірусної інфекції Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року.

Дивіться також: Олександр Сирський: «Весь особовий склад, залучений до несення служби у наряді, забезпечений засобами індивідуального захисту»