xcounter
#

Армія Чехії завершила контрольні випробування Toyota Hilux, він замінить УАЗ 469

Hilux від Toyota
Hilux від Toyota
4926

Перші партії Hilux мають надійти до чеської армії вже влітку

Автомобіль Toyota Hilux успішно витримав контрольні випробування у збройних силах Чехії, сповістило міноборони країни. Цей автомобіль розглядається, як заміна застарілих УАЗ 469, який почали випускати 49 років тому, а також британських Land Rover Defender 110 та 130, які потрапили на конвеєр у 1983 році.

Тепер Hilux має пройти ще один цикл тестів, які у чеській армії класифікують, як "військові випробування", після чого, орієнтовно, влітку цього року, машини почнуть постачатися у війська.

Читайте також: ​Як Франція замінила свої "уазики" P4 на Arquus VT4 попри гігантів Peugeot та Renault
Hilux від Toyota
Toyota Hilux доопрацьовує під вимоги військових чеська компанія Glomex MS

Цей пікап з двигуном на 150 к.с. здатний перевозити до 5 бійців та корисне навантаження до 1 тонни, а також буксувати причіпне озброєння на кшталт мінометів чи ЗУ-23-2 загальною вагою до 3,5 тонни.

Загалом чеська армія впродовж чотирьох років планує придбати 1200 пікапів Toyota Hilux, який був доопрацьований чеською компанією Glomex MS шляхом посилення деяких елементів конструкції та встановленням додаткового оснащення.

Toyota Hilux GROM
Також Toyota Hilux обрали у польському спецпідрозділі Grom

Цікаво, що пропозиція Glomex MS була визнана кращою поміж 10 конкурентних. Щобільше, у тому ж 2019 році ця компанія виграла тендер на постачання доопрацьованих Ford Ranger XLT для армії Польщі.

Ford Ranger армія Польща
Ford Ranger XLT армії Польщі

Зазначимо, що Збройні Сили України також мають отримати нову автівку на заміну УАЗикам, яку оберуть під час вже оголошеного відкритого конкурсу. Свої проекти компанії мають подати до середини поточного року.

Читайте також: "Практика" розробляє "Козак-7": всі подробиці нового армійського бронеавтомобіля (ексклюзивне відео)