xcounter
#

44-а ОМБр нищить рашистів з польського самохідного 120-мм міномета

3965
Фото — Huta Stalowa Wola
Фото — Huta Stalowa Wola

У квітні цього року стало відомо, що Україна отримає на озброєння польські самохідні 120-мм міномети

Пресслужба 44-ї окремої механізованої бригади опублікувала низку фото, з яких виходить, що наші військові вже експлуатують на полі бою проти російських окупаційних військ 120-мм самохідні міномети Rak виробництва польської Huta Stalowa Wola.

"Компетентний командир міномета - головний сержант, вправний та відповідальний військовослужбовець, гідний побратим. Тому і позивний "Супер", — коментують фото у бригаді.

Читайте також: Які пошкодження можуть бути в Leopard 2A4, коли на ремонт треба везти в Польщу, а не в Україні

Поки що залишається невідомим, скільки всього таких мінометів отримали Сили оборони України. Судячи з оприлюднених фото, бригада має на озброєні саме колісну версію польського міномета Rak — нагадаємо, що раніше поляки також презентували варіант із гусеничним шасі під позначенням LPG – легка гусенична платформа.

міномет Rak
Міномет Rak, фото — Hita Stalowa Wola

На початку квітня цього року стало відомо про домовленості України та Польщі поставити Силам оборони три ротні комплекти мінометів Rak, водночас протягом 2016-2021 років темпи виробництва становили 16 машин на рік, тобто два ротні комплекти.

Водночас ротний комплект мінометів Rak складається з власне восьми мінометів, чотирьох командирських машин, трьох транспортних машин, двох розвідувальних і однієї ремонтної. Тобто повноцінний комплект — це 18 машин, відповідно три ротні комплекти — це 54 машини, з яких 24 — самохідні міномети.

Польські міномети Rak мають стати гарним посиленням Збройних Сил України. Раніше ми детально розповідали, як поляки створювали та розвивали цей самохідний міномет.

Читайте також: У Польщі на пустому місці "забуксував" проєкт зі створенням нової важкої БМП CBWP