xcounter
#

Західне ЗМІ проаналізувало варіант з передачею Україні Mirage 2000C, і результат м’яко кажучи не вражає

Винищувачі Mirage 2000C французьких ВПС, ілюстративне фото з відкритих джерел
Винищувачі Mirage 2000C французьких ВПС, ілюстративне фото з відкритих джерел
7730

Але при оцінці усіх варіантів передачі літаків для ЗСУ потрібно оцінювати навіть найгірші опції, навіть як ніколи не будуть виконані

Портал The Drive в своїй публікації розповідає, що зараз "на столі" в осіб, які ухвалюють рішення, лежить декілька варіантів поставок літаків для України. Ці варіанти за їх градацією можна розмістити так: передача МіГ-29 з наявності Польщі та/або Словаччини, передача вживаних F-16 з авіапарку Голландії та/або Данії, поставка французьких винищувачів Rafale.

Мова про передачу французьких Rafale із вуст саме західних ЗМІ йде можливо вперше за весь час війни, тому такий варіант виглядає як мінімум цікавим. Але далі автори The Drive висловлюють аргументований сумнів щодо того, чи наважиться Париж дати нам таки Rafale. По-перше, воєнно-політичне керівництво Франції начебто готово дати літаки лише за умови, що це "не призведе до ескалації". По-друге, графік по експорту Rafale також розписаний на роки наперед, а освоєння такого винищувача "займає довгі місяці" та "вимагає суттєвої еволюції".

Читайте також: Що в Німеччини з ударними літаками Tornado, і чи варто їх просити для ЗСУ
F-16 у Миргороді, 2011 рік, фото - DoD US

На такому фоні журналісти The Drive висловлюють таке спекулятивне припущення - а що якщо Франція зараз готова дати Україні насправді лише літаки типу Mirage 2000? Від Defense Express наголосимо - ми такий варіант не підтримуємо, бо нашим пілотам потрібні саме сучасні бойові літаки. Але сам хід думки авторів західного ЗМІ нам прослідкувати цікаво. Бо як тільки буде озвучено фінальне рішення по західним винищувачам для ЗСУ, потрібно буде розуміти - могли бути як і кращі, так і гірші варіанти по поставці літаків для нашої країни.

Автори The Drive свій виклад починають з того, що Mirage 2000С був знятий з озброєння французьких ВПС у липні 2022 року. Останнім експлуатантом цього літака в Франції було з’єднання Escadron de Chasse 2/5, відоміше під назвою "Іль де Франс", котре до 2024 року має "пересісти" на новітніші Rafale. До липня 2022 року в строю французької авіації начебто лишалось тільки 11 літаків Mirage 2000С та ще сім навчально-бойових Mirage 2000B. Хоча The Military Balance 2022 говорить про значну більшу кількість наявних "бортів" - 28 літаків Mirage 2000C та сім Mirage 2000B.

Винищувачі Mirage 2000C французьких ВПС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Уже станом на літо 2022 року французькі Mirage 2000C мали вкрай обмежений функціонал по знищенню повітряних та наземних цілей противника. Із наявного озброєння до цих літаків були лише ракети "повітря-повітря" малої дальності Magic II та керовані авіабомби GBU-12 Paveway II із лазерним наведенням. Що з технічним станом французьких Mirage 2000C - до кінця не зрозуміло, тобто чи можуть такі літаки ще літати, чи їх уже краще списати на "донори запчастин". За парадоксальним збігом обставин, навіть у Греції може бути більша кількість технічно справних літаків Mirage 2000C.

Тому автори The Drive (як і ми із боку Defense Express також) сподіваються - якщо Франція й "викладе на стіл" варіант із Mirage 2000C, то лише для того, щоб прискорити передачу для України саме F-16.

Плід народної творчості із соцмереж на тему, яку ліврею носитиме F-16 у випадку передачі ЗСУ, зображення ілюстративне
Читайте також: Як не потрібно торгуватись за літаки, якщо хочеться хоча б Gripen або навіть Rafale