xcounter
#

Що може змусити ПС США продемонструвати новий секретний винищувач

Що може змусити ПС США продемонструвати новий секретний винищувач
2038

Сполучені Штати готові до створення літаків наступного покоління "як ніколи раніше", – стверджує Уіл Ропер, представник служби ВПС США із закупівель. Водночас про новий літак наразі майже нічого не відомо, але деякі події в США можуть змусити Повітряні сили продемонструвати цей "загадковий винищувач"

На початку вересня 2020 року Повітряні сили США здивували оборонну спільноту заявою про те, що в США спроєктували, побудували та здійснили перший політ нового таємного винищувача усього за один рік.

"Таємничість" нового винищувача називають безпрецедентною, оскільки вони, як правило, будуються "посеред дня", щоб отримати підтримку спільноти та Конгресу, а також зацікавити потенційних іноземних замовників.

Читайте також: Купуємо винищувачі, дорого: у Швейцаріі підбили підсумки "авіаційного" референдуму. Може, й нам так?

Винищувач
У ПС США стверджують, що новий винищувач вже здійснив свій перший політ – водночас не розголошують, коли та де саме це відбулося

Тому те, чи буде невдовзі продемонстрований новий винищувач, ймовірно, залежатиме від того, чи хочуть Повітряні сили придбати новий літак, тому що у випадку позитивної відповіді на це питання, їм треба підтримка Конгресу.

Також Повітряні сили, ймовірно, будуть змушені все ж таки показати новий літак, щоб обґрунтувати не тільки його існування та необхідність підтримки програми, але й "новий спосіб ведення справ".

Але навіть якщо служба все ж вирішить не розкривати таємницю цього винищувача, то є декілька факторів, таких як потенційно новий президент, новий Конгрес чи зміна пріоритетів оборонного бюджету, які в підсумку змусять ПС США показати новий літак невдовзі після виборів 2020 року.

Секретний винищувач
Оборонна спільнота невдовзі може побачити цей "загадковий" літак

Усе, що відомо наразі про новий літак – це те, що він існує. Інших даних щодо кількості, оборонних підрядників, конструкції літака та його можливостей військові наразі не розкривають.

Хоча бодай якоїсь інформації про літак не розголошується, наразі відомо, що "таємний" американський винищувач стане одним з перших літаків серії "е".

Це означає, що літак було створено з використанням процесів цифрової аерокосмічної інженерії – проєктування, моделювання та випробування літаків ще до створення реального прототипу.

навчально-тренувальний літак Т-7
Навчально-тренувальний літак Boeing T-7 також отримає позначення "е"

Стверджується, що новий винищувач могла побудувати одна з трьох найбільших аерокосмічних компаній – Lockheed Martin, Boeing чи Northrop Grumman.

Також військових фахівців та експертів цікавить ще одне питання: можливо, новий винищувач – це щось нове, створене для того ж завдання: знищення ворожої авіації у повітрі. Тож питань щодо нового "таємного" винищувача дуже багато, але, зрештою, невдовзі світ скоро дізнається трохи деталей про цю розробку. Або ж ні...

Читайте також: Бойові пуски ЗРК С-300, цифрова революція Збройних сил та винищувачі Eurofighter Typhoon в небі України: події тижня від Defense Express