xcounter
#

Новий секретний винищувач США та T-7 Red Hawk стануть першими літаками серії "e": що це означатиме

7594
Boeing/Saab T-7 Red Hawk
Boeing/Saab T-7 Red Hawk

"Таємний" американський винищувач, а також навчально-тренувальний літак T-7 Red Hawk отримають нове позначення

У Військово-повітряних силах США вважають, що нові процеси цифрової аерокосмічної інженерії – використання комп’ютерів для проєктування, моделювання та випробування літаків ще до створення реального прототипу – настільки революційні, що тепер для позначення нових та вже створених літаків будуть використовувати позначення "е".

Про це було оголошено під час щорічної конференції Air Force Association з питань повітря, космосу та кіберпростору. Військово-повітряні сили будуть використовувати позначення "е" для літака чи супутника, який був розроблений з використанням комп’ютерного моделювання та симуляції, а також таких технологій, як віртуальна чи доповнена реальність.

Читайте також: Повітряний бій між МіГ-29 та "лазерним" F-16: переміг лазер (відео)

Наприклад, з використанням цифрової інженерії створюється новий навчально-тренувальний реактивний літак T-7 Red Hawk, який тепер буде позначатися як eT-7, а також новий секретний винищувач, про який ми писали раніше.

Наразі у ВПС впевнені в необхідності комп’ютерному моделюванні, яке визначає, наскільки добре чи погано літає винищувач чи інший літак у віртуальному світі. Зрештою, за даними ВПС, комп’ютерне моделювання дозволило T-7 Red Hawk пройти шлях від "екрану комп’ютера до першого польоту" всього за три роки.

"Інструменти на основі моделей та тривимірного проєктування скоротили години збирання Т-7 на 80% та вдвічі скоротили тривалість розробки програмного забезпечення", – стверджують у ВПС США.

Сьогодні цифрова інженерія стає ще ефективнішою. Так, голова відділу закупівель ВПС Уіл Ропер заявив, що три процеси – цифрова інженерія, гнучка розробка програмного забезпечення та відкрита архітектура – значно впливають на те, що проєктування, розробку та запуск нового винищувача можна зробити за один рік.

F-35
Створювати нові літаки будуть набагато швидше, аніж раніше

Наразі американські військові використовують різні літери для позначення літаків. Так, "F" позначає винищувач, "B" – бомбардувальник, "Т" – тренувальний тощо. Як ми вже зазначали раніше, першим літаком серії “e” стане навчально-тренувальний T-7 Red Hawk.

Читайте також: Секретний дрон-шпигун RQ-170 вдруге "засвітився" поблизу заводу-виробника протягом останніх місяців