xcounter
#

Як резонує у світі війна в Україні: аналіз інформаційного поля

Висновки Центру ККБ на тлі 25 доби путінської агресії
Знищені ворогом цивільні об'єкти. Наш ворог - безпринципний
Знищені ворогом цивільні об'єкти. Наш ворог - безпринципний
2167

​ На 25-ту добу двобою з путінським рашизмом ми фіксуємо прояви антисолідарності. Такий один з висновків аналітиків Центру комунікаційно-контентної безпеки на підставі аналізу інформаційного поля за минулу добу. Тепер - до деталей...

Випробування цінностями демократії та етикою міжнародного партнерства, як з’ясувалося, здатні пройти не всі європейські структури – деякі торгові мережі та банки не поспішають приєднатися до вільного світу і на перший план висувають свої фінансові потреби.

Та є більш прикрі речі, які можна охарактеризувати як антисанкційне торпедування рішень ЄС. Це стосується закриття повітряного простору літакам агресора, а потім робиться виняток, який не отримує публічного пояснення – російський вантажний літак прилетів з Москви до Словаччини та повернувся знову до Росії.

Читайте також: Цивілізаційна солідарність з Україною: огляд інформаційного поля

Ми розглядаємо цей факт не як надзвичайну подію, а як тріумф путінізму, який нагло доводить світу, що в реальності країни НАТО йдуть на поступки вимогам Кремля, а санкції можуть залишатися простою формальністю...

Тиск РФ на уряди європейських країн здійснюється і через дипломатичні можливості – посол росії у Боснії та Герцеговині погрожує "планами проти НАТО", тобто лякає країну-кандидата щодо НАТО карою з Москви. Російський дипломат в інтерв’ю телеканалу Face TV заявив, що Боснія і Герцеговина має право вирішувати, чи бути членом НАТО, але Москва залишає за собою право реагувати на таку можливість та пригрозив повторенням в БіГ подій як в Україні.

Путінці сьогодні системно знищують сільське господарство України. Мета їхня зрозуміла – спричинити системну продовольчу кризу у світі, щоб тим самим відволікти увагу міжнародної громади від російських проблем, зокрема і війни в Україні. Нищення сільськогосподарської культури в України відбувається приховано, щоб поставити світ уже перед фактом.
Путінці сьогодні системно знищують сільське господарство України

Тому солідарність світової спільноти має отримати новий аспект – продовольчий. Слід посилити комунікаційно-контентні дії щодо усвідомлення втрат і відповідно наслідків для світового продовольчого ринку в результаті продовження агресії Путіна проти України. Зрив посівної кампанії в Україні може обернутися голодом в багатьох країнах світу і спричинить серйозну напругу з продовольством навіть у Європі.

Нестача чи надмірна обмеженість на ринку українського зерна, який може не вирости в цьому році через путінську агресію, має стати предметом обговорення на рівні ООН, G20. Україні варто активізувати роботу в цьому напряму з такими споживачами української сільськогосподарської продукції як КНР та Індія.

Світ має розуміти, що їхнє благополуччя (відсутність голоду, криз, бунтів тощо) сьогодні залежить від узгодженого тиску на РФ, від того, наскільки швидко спільними зусиллями вдасться врятувати від смерті мирних мешканців Маріуполя, Харкова, Ізюма, Чернігова, Сум та інших українських міст і сіл. Давайте про це говорити голосно і креативно, бо хліб реально голова світового миру.

До того ж, путінці вже замінували Чорне море (рекомендовані морські шляхи від Босфору до Одеси), принаймні заявили про це публічно, звинувативши у цьому українців.

Перемога України – це лише звільнення території України. Це ключові довготривалі гарантії нашої перемоги і нова архітектура міжнародної безпеки

Ці дії направлені на створення колапсу в акваторії Чорного моря і відрізання України від морських шляхів і відповідно від частини міжнародної торгівлі. Таким чином, Україна може втратити на міжнародному рівні реноме відповідального торгового партнера. Путінці мають намір реально заблокувати Чорне море і для країн НАТО.

Це приклад того, як комунікаційно-контентна агресія отримує глобальний масштаб і стає глобальною загрозою. То ж маємо докладати глобальні зусилля для її нейтралізації та у перспективі – ліквідації.

Путінізм – це стилістика, це енергетика антилюдяності, це неоварварство, на викоренення та довготривалу нейтралізацію яких потрібен час.

Перемога України – це лише звільнення території України. Це капітуляція режиму, це ключові довготривалі гарантії нашої перемоги і нова архітектура міжнародної безпеки. І тут знову постає питання щодо масштабів та потужності цивілізаційної антипутінської коаліції, яка має діяти і після повалення самого режиму, бо путінізм – це стилістика, це енергетика антилюдяності, це неоварварство, на викоренення та довготривалу нейтралізацію яких потрібен час.

Перспектива перемоги українців над путінським режимом досить зрима – це ми доводимо щоденно у запеклих боях, де нищимо окупантів. Путін давав своїм воякам на захоплення нашої країни три дні. Експерти НАТО теж схилялися до того, що більше 72 годин Україна не протримається.

Путінська навала ще сподівається здолати українців, захопити і територію, і технології, а потім однозначно вдарити по Європі.

Але і ті, і ті, очевидно, застосовували старі алгоритми, які абсолютно не діють у українських умовах. Ми вже довели, що можемо перемагати. Однак нам потрібна потужна підтримка партнерів, яка повинна мати щоденний (24/7) реальний матеріально-технічний, політичний, дипломатичний тощо вимір.

Геополітична проблема рятування цивілізації світу постає досить жорстко. Натівська техніка в Україні, в руках наших оборонців – це яскрава візуалізація військової доблесті, волі і майстерності українців та високотехнологічних здобутків країн НАТО.

Та і в цій ситуації світ має допомагати Україні, бо путінська навала ще сподівається здолати українців, захопити і територію, і технології, а потім однозначно вдарити по Європі.

Один з лідерів російської опозиції за кордоном, Ходорковський, звернувся до лідерів Заходу: "Вам треба збагнути, що Путін вірить, що він вже давно воює з Америкою, а не з Україною. І зараз Америка і НАТО поводяться так, наче вони відступають. І він не єдиний головоріз (у світі – ред.), хто бачить цю ситуацію саме таким чином.

Інші бандити спостерігають і чекають на слушний момент, поки приниження Америки стане очевидним для всього світу. Якщо Путіна не спинити в небі над Україною, НАТО доведеться воювати з ним на землі".

Слова Ходорковського наповненні сенсом людини, яка знає Росію і систему управління нею, знає людей, які при владі і достеменно знає, як колишній бранець Путіна, які можуть бути наслідки умиротворення нинішнього кремлівського очільника.

Тому питання стоїть жорстко – або країни НАТО допоможуть рішуче і сьогодні, або через повторні геостратегічні помилки (розгубленість НАТО у 2014 році) вони вже завтра зіткнуться з тим, що путін знищуватиме їхніх дітей і онуків, так само як нині він знищує наших дітей.

Тільки щвидка перемога України може врятувати світ і наблизити капітуляцію путінського режиму, бо путінська окупація України в рази наблизить капітуляцію ЄС у всіх вимірах ексзистенційної катастрофи.

Потрібна судова солідарність щодо виконання рішень Міжнародного суду ООН. Україна подала позов до суду ООН проти росії як держави, а не її політичної верхівки (Джапарова) для того, щоб кожен громадянин путінської РФ відчув, зрозумів і усвідомив власну вину.

Важливо нам сьогодні ці рішення популяризувати для скорішого виконання, зокрема почати з того, що Міжнародний суд повинен позбавити рф права голосу в Радбезі ООН, як пропонує це екс-міністр МЗС П. Клімкін.

Швейцарська солідарність вже робить дива в питаннях відкриття банківської таємниці щодо коштів агресора. Вона здатна зупинити агресію кремля – Зеленський закликав Швейцарію заморозити рахунки росіян, які розв’язали війну. Звернувся Зеленський і до швейцарців: можливо, це останній шанс для людства зупинити війни. Президент України вірить, що конференція з реформ в Україні пройде в липні у Швейцарії.

Вчора британський лорд ініціював потужну ініціативу щодо терористичності державних інститутів в Москві, а сьогодні вже можна говорити про сталу Британську Солідарність з Україною, яка має свій темп, масштаб та перспективу: Путін діє жорстоко, тому що вже сам панікує, каже Джонсон, і пояснює, чому путін злякався української демократії.

Джонсон заявляє, що путін у паніці: важливо, щоб він зазнав невдачі, а Британія передала Україні два мільйони одиниць медичних засобів. Водночас два колишні прем’єри Британії закликають створити трибунал для путіна – союз трьох держав – Україна, Польща, Британія – діє.

Дії путінців і особливо спортсменів-путінців – це приниження спорту до ницої розваги, яка маскує сутність і злочинність режимів

Солідарність спортивних організацій, асоціацій, клубів, товариств слід підсилити діями в напрямку глобального руху "Спорт світу проти путінізму": виключити путінську федерацію із міжнародного спорту.

Спорт – це глобальний мир та справедливість, а дії путінців і особливо спортсменів-путінців – це приниження спорту до ницої розваги, яка маскує сутність і злочинність режимів, ігнорує права людей, руйнує антидопінгову стратегію мирного світу.

Беленюк вимагає тривалих та жорстких санкцій для спортсменів рф, CAS відхилив апеляцію росії на заборону ФІФА, Президент НОК Литви пожертвувала своє олімпійське "золото" на підтримку України тощо.

Антисолідарність має бути зруйнована. Кулеба: "Як можна продовжувати вести бізнес з тими, хто зруйнував театр в Маріуполі?" Посол України в Австрії: "Заяв Raiffeisen про припинення роботи у росії недостатньо".

Далі - буде.

Валерій Король, Григорій Любовець, ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки"

Читайте також: Росія шукає військових на "Авито" та агітує неповнолітніх з "Юнармии" воювати в Україні